web analytics

Sörf Türkiye Şampiyonası 22 Aralık’da

Sörf Türkiye Şampiyonası 22 Aralık’da

Olimpik Sörf Milli Takım Seçmeleri ve Sörf Türkiye Şampiyonası 22 Aralık 2018-1 Ocak 2019 arasında Alanya’da yapılacak.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) tarafından Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Projesi kapsamında 2012’de Alanya’da başlatılan sörf sporu büyük ilgi görüyor. Bölgede popülaritesi artan sörf sporunun Türkiye Şampiyonası ve 2019 Olimpik Sörf Milli Takım Seçmeleri 22 Aralık 2018-1 Ocak 2019 arasında Alanya’da yapılacak. Yarışmaya yurt içi ve yurt dışından 50 civarında sörfçünün kayıt yaptırdığını söyleyen ve etkinlikle ilgili bilgi veren Alanya Sörf Kulübü Yetkilisi Mehmet Özgen, “Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu’nun himayesinde yapılacak organizasyonda Alanya’dan 10 sörfçü mücadele edecek. Sadece federasyona bağlı lisanslı sporcuların katılabildiği organizasyon için Yunanistan ve yurt içinden hakem ve federasyon yetkilileri gelecek” dedi.

Öte yandan Danimarka’dan bisikletiyle yola çıkarak 4 ayda Alanya’ya gelen sörfçü Soren Handrup, Alanya’nın muhteşem manzarasında sörf keyfi yaptı. Bir gezgin olduğunu söyleyen Handrup, Alanya’nın sörf için ideal bir şehir olduğunu ve bu spor için burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Yüksek Performans Kısa Tahta Açık Yaş Kadınlar/Erkekler, Yüksek Performans Kısa Tahta 18 Yaş Altı Erkekler, Uzun Tahta Açık Yaş Kadınlar/Erkekler, Uzun Tahta 18 Yaş Altı Erkekler ve SUP Açık Yaş Kadınlar/Erkekler.