web analytics

Uzakrota turizm rotasını yakınlaştırdı

Uzakrota turizm rotasını yakınlaştırdı

Türkiye’nin en etkili turizm, teknoloji ve pazarlama zirvesi olan Uzakrota Travel Summit  Hilton Bosphorus Convention Center’da  çok büyük bir katılım ile gerçekleşti.

S&M Yayıncılığın üç ayrı yayını olan FTNNEWS, New Focus Travel Magazine ve MeeTurkey MICE Magazine ile uluslararası medya partnerı olduğu Uzakrota Travel Summit ‘e Türkiye ve çevre ülkelerden seyahat acenteleri, ülke ve şehirlerin turizm otoriteleri, havayolları, turizm teknoloji firmaları, otelleri, turizm sektörüne yönelik hizmet veren ajansları ve bloggerları katıldı.

Beş ayrı sahnede gerçekleşen oturumlarda “Dijital Çağda Yeni Bir Marka Nasıl Oluşturulur?”, “Turizmde Omnichannel Pazarlama”, “Stratejik Ortaklıklar, API’ler ve Veri Analitikleri”, “Ödeme Yöntemlerini Kullanarak Pazar Payı Elde Etmek”, “Fenomenler ile Etkili Pazarlama Nasıl Yapılır?”, “Gelişmekte Olan Piyasalar ve Online Platformların Gücü” ve “Uçak Bileti Konsolidasyonunda Küresel Gelişmeler” gibi çok sayıda konu uzmanları tarafından ele alındı ve tartışıldı.

Aynı zaman dilimi içersinde beş ayrı sahnede ele alınan ilginç konular içersinde “Havacılık sektöründen son haberler” başlığındaki oturumda, APG ve Airep yöneticisi Ferzan Ünlüsoy havayollarındaki büyümeyi ve Monaco’da gerçekleşen geleneksel APG WorldConnect’den bilgiler ile verirken, Atlas Global CCO’su Nevzat Arsan low cost havayollarında oluşan rekabeti, Lufthansa Türkiye Müdürü Kemal Geçer ve Singapur Havayollarının yeni Türkiye müdürü Mark Seah’da kendi kurumlarındaki gelişmeleri aktardılar.

Emirates’in Havacılık Pazarlaması, Türkiye müdürü Bahar Ahmet Birinci tarafından anlatılırken, “Destinasyon pazarlamasında internetin rolü” Go Belgrade PR direktörü  Jelena Stankovic, Tourism Malaysia’dan Çağrı Sağlık, İBB turizmden Halil İbrahim şan tarafından dinleyicilere şehir ve ülke örnekleri ile tanıtıldı.

Bir diğer oturumda “Gastronomi’nin Turizme Etkileri” ele alındı. GTD Başkanı Gürkan Boztepe moderatörlüğünde TÜRSAB Gastronomi komitesi başkanı Ömer Kartın 2019 ve 2020 projelerini aktardı. Mekan.com’un yöneticisi Reyhan Çepik Arslan bir destinasyonda yemekten konaklamaya kadar tüm aranılan mekanları bir platformda toplayarak turizme verdikleri hizmetleri, Antonina Turizm’den Atilla Tuna kültür turlarında gastronominin öneminden söz etti  ve son yılların örnek bir gastronomi ülkesi olan Peru’nun Türkiye Ticaret Odası temsilcisi Fernando Albareda ülkesinde gastronomi  için yapılan çalışmalardan örnekler verdi.

Uzakrota Travel Summit  çok çeşitli turizm konularında 3 salon, 5 sahnede ve 57 oturumda 120’nin üstünde konuşmacıya yer vererek  2500’ün üzerinde  yerli ve yabancı turizm profesyonelinin turizm dolu bir gün yaşattı.

  • DSCN2436
  • DSCN2437
  • DSCN2438
  • DSCN2439
  • DSCN2440
  • DSCN2443