web analytics

Güneydoğunun kayak merkezi hareketli

Güneydoğunun kayak merkezi hareketli

Diyarbakır, Şanlıufra ve Mardin üçgeninde bulunan Karacadağ Kayak Merkezi, son dönemlerin en yoğun günlerini yaşıyor. Okulların yarıyıl tatiline girmesi nedeniyle hafta sonu 10 bini aşkın kişinin ziyaret ettiği tesiste vatandaşlar bir buçuk metrelik karda kayıp piknik yapmanın keyfini çıkarıyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tek kayak merkezi olma özelliğini taşıyan Karacadağ Kayak Merkezi, son dönemlerin en kalabalık günlerini yaşıyor. Şanlıurfa’ının Siverek ilçesi yakınlarında bulunan ve Güneydoğu’nun Uludağ’ı olarak adlandırılan merkezde, kar kalınlığı 2 metreye yaklaştı. Bin 919 rakımıyla bölgenin zirvesi konumunda bulunan Karacadağ Kayak Merkezi yarıyıl tatili nedeni ile turistlerin gözdesi haline geldi. Günü birlik tatil yapmak isteyen ziyaretçiler, keyifli vakit geçirmek için evlerinde hazırladıkları yiyeceklerle merkezin yolunu tuttu. Sabahın erken saatlerinden itibaren merkeze gelen vatandaşlar, burada bulunan eğitmenler tarafından kayak yapmanın inceliklerini öğrenerek kendilerini dağdan aşağı bırakıyor. Öğlen saatlerinde çocukları ile birlikte mola veren ziyaretçiler, tesiste bulunan kafeteryada beraberinde getirdikleri yemekleri yerken, merkezde bulunan diğer vatandaşlarda karın üstünde davul zurna eşliğinde halay çekmenin tadını çıkarıyor.

2001 yılından beri tesisin işletmeciliğini yapan Orhan Atilla, merkezin 1998 yılında açıldığını söyledi. Atilla, şöyle devam etti: “1998 yılından beri tesis yapıldı. 2001’den beri ben işletiyorum. Öncesinde küçük bir alandı sonra büyük bir kafe yapıldı, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde tek kayak merkezi. İnsanlar buraya kaymaya geliyor, çay demleyip piknik yapıyor. Geçtiğimiz yıllarda sayı bin civarındaydı hafta sonları şu anda 10 bin kişiyi buluyor. Mardin, Diyarbakır Şanlıurfa arasındaki bir tesis burası. Kar alan tek yer, kıymeti çok fazla bilinmiyor. Eğer kıymeti bilinirse burası Uludağ’ı da geride bırakır.”