web analytics

Kemer daha fazla Rus bekliyor

Kemer daha fazla Rus bekliyor

Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Özgür Kurga, 2018 yılında rekor sayılara ulaşan turist sayısının ilk sırasında yer alan Rus Turist sayısının 2019 yılında daha da artmasını beklediklerini belirtirken, bu artışta 2019’un ’Türk- Rus Kültür ve Turizm Yılı’ olması’ nın da etkisinin büyük olacağını söyledi.

KEMİAD Başkanı Özgür Kurga yaptığı açıklamada “2018 yılında Kemer olarak verilere bakıldığında ziyaretçi sayısı açısından artışı bol olan bir yıl yaşadık. Yaklaşık 4 milyonu aşkın turisti Kemer’de ağırladık. Bu sayının içerisinde liderliği yine Rus Turistler aldı. Rus Turistler Kemer’in denizini, doğasını ve özellikle misafirperverliğimizi çok seviyorlar. Onlar Kemer’de tatil yapmaktan çok mutlular. 2019 yılında yeni rekorlara imza atılacağımızı düşünüyorum. Özellikle Rus misafir sayısı bu yıl çok daha artacak. Hatırlanacağı gibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 2018 yılı mart ayında gerçekleştirdikleri görüşmede, 2019’un ’Türk- Rus Kültür ve Turizm Yılı’ olacağını açıklamışlardı. Bu durum hem ülkemiz hem de bölgemiz Kemer açısından oldukça önem taşıyor. Bu arada acentelerden edindiğimiz son verilere göre erken rezervasyonların da çok iyi olduğunu ve özelikle Kemer Bölgemiz için İngiltere ve Lokomotif pazarımız Almanya’dan yüzde yüzleri bulan erken rezervasyon artışlarının da gözlemlenmekte olduğunu söylemek isterim. ” dedi.

2019 ’Türk- Rus Kültür ve Turizm Yılı’ anlaşması kapsamında, yıl boyunca iki ülkede edebiyat alanında konferanslar, sergiler, konserler, sinema, tiyatro, opera, bale gibi kültürel faaliyetler gerçekleştirilecek. Kültürel ilişkilerde atılacak bu adımların, turizme de artı değer katması bekleniyor.(Halil Öncü)