web analytics

“Türkiye artık ‘ekonomik’ tatil seçeneği değil”

“Türkiye artık ‘ekonomik’ tatil seçeneği değil”

Rusya’da 2018 yılında en fazla pahalanan hizmet, yurt dışı tatil paketleri oldu. Gaydar Enstitüsü’ün araştırmasından bu sonuç çıktı. Ura.ru’nun haberine göre, Rusya’da yurt dışı tatil paketlerinin fiyatı geçen sene 2017’ye göre ortalama yüzde 9,8 yükseldi.

Rusya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi (VTsİOM) anketine göre, 2018 yılında yurt dışında tatil yapan Rusya vatandaşlarının oranı yüzde 1 azalarak yüzde 6’ya geriledi.

Rusya vatandaşlarının yurt dışında kişi başı ortalama tatil harcaması da 37 bin 363 rubleden 37 bin 179 rubleye geriledi.

Rusya Tur Operatörleri Birliğinin verilerine göre, geçen sene Kırım, Krasnodar ve Stavropol gibi Rusya sahillerine olan talep ise yüzde 8-10 arttı.

Uzmanlar, yurt dışı tatillerinin pahalanmasının başlıca sebebinin döviz kurlarındaki artış olduğunu belirtiyor.

Siteye değerlendirmede bulunan ekonomist Sergey Baraşkov, “İnsanlar ilk önce tatillerinden kemer sıkıyor. Tabii çoğu kişi yurt dışı tatilinden vazgeçti. Türkiye, Gürcistan gibi ülkeler de artık ‘ekonomik’ tatil seçeneği olarak görülmüyor” dedi.

Galina Çernenko adlı turizmci ise, “Rusyalı turistler arasında çok popüler olan Türkiye tatillerinde bile fiyatlar pahalandı. Bu ülkeye erken rezervasyonda fiyatlar yüzde 20 arttı. Eskiden bir aile için fiyatı 100 bin ruble olan oteller artık 120 bin ruble.  Ayrıca büyük oteller fiyatları artık dolar değil euro kuru üzerinden hesaplamaya başladı” diye konuştu.(Turkrus)