web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

Kaçak acenta, rehber ve turlara ceza yağdı

Kaçak acenta, rehber ve turlara ceza yağdı

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, İstanbul’da turizm ile ilgili olumsuzlukların ortadan kalkmasının amaçlandığı bu denetimler sonucunda 1618 sayılı yasa ve ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli yasal işlemler uygulanıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinatörlüğünde; İstanbul Emniyet Müdürlüğü, (Turizm Şube Müdürlüğü, Güven Timleri Şube Müdürlüğü, Gayrettepe Şube Trafik Müdürlüğü), Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, Vergi Dairesi, Sosyal Güvenlik Kurumu, Ulaştırma Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü (Tütün ve Nargile), Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İstanbul Hava Limanı Emniyet Müdürlüğü (Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği), Sabiha Gökçen Havalimanı (Mülki İdare Amirliği), Fatih Belediye Başkanlığı (Zabıta Müdürlüğü), Beyoğlu Belediye Başkanlığı (Zabıta Müdürlüğü), TURSAB, İRO olmak üzere 15 kurumla birlikte İstanbul turizmini denetleniyor.

2018 yılında 7708 kişi/araç/rehber/acenta denetlendi. Bunlara toplam olarak 6.941.271 TL cezai işlem uygulandı.

2017 yılı boyunca, 9758 kişi/araç/rehber/acenta denetlenmiş, 2.925.979 TL cezai işlem gerçekleşmişti.

Yıl boyunca süren denetimler; acenta, kaçak acenta, rehber, kaçak rehber, kaçak transfer, hanutçuluk, çığırtkanlık, seyyar satıcı, dilenci, eldeci, bar, gece kulübü, yüksek hesap uygulayan mekânlar gibi konuları kapsıyor.