web analytics

Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Antalya’da buluşuyor

Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Antalya’da buluşuyor

Dünya Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongresi ve Fuarının üçüncüsünü 4-7 Nisan 2019 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da gerçekleşiyor.

Amacı ülke turizmini çeşitlendirerek sezonu 12 aya yaymak, sağlık, spor ve alternatif turizmde marka bir destinasyon yaratmak olan fuar, ikinci yılında hedeflerinin üzerinde bir başarı ile gerçekleşti. 165 ülkeden gelen 5017 profesyonelle dünyanın en büyük sektörel Alım Heyeti organizasyonu haline geldi. 230 şirket ve kurumdan 494 yönetici ve alım heyetleri arasında 50.387 adet B2B – ikili iş görüşmesi yapıldı, fuarın ikinci yılında da hedeflerinin üzerinde anlaşmalar gerçekleşti.

Dünyada 200 milyar dolar spor turizmi hacmi bulunurken, Türkiye’nin aldığı pay 1,5 milyar dolar civarındadır. Spor dalları içinde büyüklük olarak golf birinci sırada yer alırken, futbol turizmi ikinci sırada yer alıyor. Bunu bisiklet, tenis gibi diğer spor dalları takip ediyor. Tatil amaçlı gelen turistin konaklama süresi 6-7 gün ve ortalama harcaması 500-600 dolar arasında iken spor amaçlı gelen turistin konaklama süresi 10-14 gün ve harcaması 2000 dolardır. En fazla sporcu ile en uzun konaklama yapan ülkelerin başında ise Kazakistan ve Ukrayna geliyor. Ayrıca, sadece Türkiye’ye gelen yabancı futbol takımlarının ticari hacmi 200 milyon euro seviyesindedir.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Himayesinde 04-07 Nisan 2019 tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenecek olan, Dünya Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı HESTOUREX 2019’un da bu yılki teması ”Spor Turizmi” olarak belirlendi. Fuarda amaç stant açarak yer alan T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı önderliğindeki Spor Federasyonlarını hedef ülkelerin spor federasyonları ve spor acentaları ile buluşturmak. B2B yani, ikili iş görüşmeleri yapacak olan profesyonellerin, iş bağlantıları kurmasını sağlayarak, 2019-2020 sezonunda, 10 Milyar TL değerinde yeni iş hacmi yaratmak.

Hestourex 2019, ülkemizin spor federasyonlarını, spor otellerini, sporcu sağlığına hizmet veren hastanelerini dünya ile buluşturmuş olacak. Bu dev buluşmanın yanı sıra birçok aktivite ve dünyaca ünlü sporcular da fuarda yer alacak. T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından, ülkemizin spor turizmi konusunda ilgili federasyonları, Hestourex 2019 fuarında katılımcı olarak yer alıyor.