web analytics

TÜRSAB üyeleri Bursa’da buluştu

TÜRSAB üyeleri Bursa’da buluştu

TÜRSAB İstanbul Şişli Bölge Temsil Kurulu ve Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu’nun ortak organizasyonuyla seyahat acentaları Bursa’da bir araya geldi. İstanbul Şişli Bölge Temsil Kurulu’na bağlı faaliyet gösteren seyahat acentaları, Bursa’da 3 günlük iş geliştirme ve inceleme gezisine çıktı. 8 Şubat tarihinde başlayan gezide İstanbul acentalarına; Bursa’da bulunan Panorama 1453 Fetih Müzesi, Yeşil Türbe, Yeşil Camii, Irgandı Çarşılı Köprü, Gurabahane-i Laklakan (Garip Leylekler Hastanesi) Tophane, Osman Gazi, Orhan Gazi Türbeleri, Ulu Camii, Koza Han ve Kapalı Çarşı gibi tarihi ve turistik yerler gezdirildi. İstanbul’dan Bursa’ya giden seyahat acentaları, Merinos AKKM Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen akşam yemeğinde Bursa’da faaliyet gösteren seyahat acentaları ile bir araya geldi. TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, TÜRSAB Başkan Yardımcısı Selçuk Boynueğri, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri Hacı İbrahim Canatan, İbrahim Halil Kalay, TÜRSAB Genel Sekreteri Melike Ertekin, Bilgi Teknolojileri ve Medya İletişimi Grup Başkanı Mesut Kanat ile 150 seyahat acentası temsilcisinin katıldığı geceye, Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Milletvekili Mustafa Esgin de katılarak birer konuşma yaptı.

    TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya yemekte yaptığı konuşmada, Bursa’nın Türkiye turizmi açısından önemine değindi. “Ülkemize 2018 yılında 40 milyon turist gelmesinde en önemli rol seyahat acentalarınındır, hepinizi tek tek tebrik ediyorum” sözleriyle konuşmasına başladı. “Öyle bir yerdeyiz, öyle bir şehirdeyiz ki hayalleri gerçeğe, düşünceleri vizyona çevirmiş, bir beyliği önce devlete sonra da imparatorluğa çevirmiş bir şehir. Osmanlı’yı Anadolu ölçeğinden dünya ölçeğine Bursa taşıdı. Bursa, gelen herkesi bir yolculuğa çıkarıyor. Tarihe, kültüre ve estetiğe… Buraya geldiğiniz anda zaten turist oluyorsunuz. Tarihsel zenginliğini insan kaynaklarının çeşitliliğiyle bereketlendiren, tarihte nerede iddiası varsa oradaki insanları bugün içine alan ve içinde yaşatan, geleceğe emin adımlarla yürüyen bir şehirdir Bursa. İşte bu vasfıyla Türkiye’nin turizmde neler yapabileceğini gösteren öncü bir şehirdir. Turizmle endüstrinin beraber büyüyebileceğini gösteren modern bir örnektir” dedi. Bağlıkaya daha sonra TÜRSAB üyesi acentaların yakından takip ettiği 1618 sayılı yasa çalışması taslağı ile ilgili bilgi verdi. 49 maddeden oluşması beklenen yasanın değişmesiyle birlikte seyahat acentası belge fiyatlarının değerleneceğine ve belgesiz faaliyet ile ilgili cezaların ise caydırıcı hale getirileceğini vurguladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, seyahat acentalarının buluşmasında yaptığı konuşmasında; “Tarihi ve doğasıyla Bursa’nın ciddi anlamda bir turizm potansiyeli var. Bursa gastronomisi Hatay ve Gaziantep kadar iddialı. Önümüzdeki günlerde bu konuda yaptığımız açılımı göreceksiniz. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’dan, Bursa için turizm açısından pozitif ayrımcılık istiyorum” dedi.

Bursa Milletvekili Mustafa Esgin; “15 milyonluk İstanbul pazarının bize yaklaştığının farkındayız. Son yıllarda Bursa’da otel ve turizm yatırımları oldu. Önümüzdeki dönemde sağlık turizmi yatırımları Bursa’ya gelecek. 1500 yıllık tarihi termal bir kentiz. En yeni kaplıcamız 460 yıllık bir maziye sahip. Sağlık turizmi için konsept yatırımlara ihtiyaç var ve bunlar yakın zamanda başlayacak. Sabiha Gökçen Havalimanı’na sadece 45 dakika mesafede olan Bursa, genetik kodlarında cihan imparatorluğu kurmuş bir şehir. Güzel hatıralarla Bursa’dan ayrılacağınızı düşünüyorum. Bu gezinin Bursa’ya ekonomik bir dönüşü olacağını biliyorum” sözleriyle seyahat acentalarının Bursa buluşmasının önemine dikkat çekti.

TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu; “Bursa’yı yeni bir vizyon ile turistik olarak pazarlamaya başladık. Bursa’ya iç ve dış pazardan ne kadar çok turist getirebiliriz, bunun için çalışıyoruz. Bursa’nın değerlerini ön plana çıkarıp şehrimizi marka şehir haline getirmek en büyük amacımız” sözleriyle kültür turizminde Gölyazı, Trilye ve İznik’i içine alan yeni rotalar oluşturduklarını belirtti.

TÜRSAB İstanbul Şişli Bölge Temsil Kurulu Başkanı Aylin Güneş ise yaptığı konuşmada; “Bölgemizde faaliyet gösteren 700 acenta var. İnceleme gezilerimize Bursa’dan başladık. İş hacmimizi geliştirmek ve yeni iş imkanlarının oluşturulması için bir araya geldik” dedi.

Gecenin devamında TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, seyahat acentalarının sektörel konular hakkındaki sorularını yanıtladı. TÜRSAB Bursa Buluşması gezisinin ikinci gününde seyahat acentaları Trilye, Kumyaka, Orhangazi ve İznik’i ziyaret edecek.