web analytics

Ukrayna pazarında yolcu sayısı %28 artarken, Nisan’da da Kiev – Bodrum seferleri başlıyor

Ukrayna pazarında yolcu sayısı %28 artarken, Nisan’da da Kiev – Bodrum seferleri başlıyor

THY Kiev Müdürü Dinçer Sayıcı,  2018 yılında Ukrayna pazarında hizmet verilen yolcu sayısının yüzde 28 arttığını söyledi. 12 Şubat’da Kiev’de bir basın toplantısı düzenleyen Dinçer Sayıcı, Türk Hava Yolları’nın küresel pazarda ve Ukrayna piyasasında 2018 yılında gösterdiği başarıları, 2019 yılına ve önümüzdeki döneme ilişkin planlarını anlattı.

Konuşmasında, İstanbul Havaalanı gibi büyük bir projenin, 42 aylık rekor bir sürede tamamlandığına dikkati çeken Sayıcı, havaalanının tüm etapların hizmete girmesi ile 200 milyon yolcu kapasiteli dünyanın en büyük havaalanı olacağını söyledi.

Dinçer Sayıcı, Türk Hava Yolları personelinin İtalyan tasarımcı Ettore Bilotta tarafından hazırlanan yeni üniformalarının da tanıtıldığı basın toplantısında, THY’nin Nisan ayında başlayacak Kiev – Bodrum seferlerine hazırlandığını hatırlattı.
Türk Hava Yolları’nın Ukrayna pazarında 2018’de hizmet verdiği yolcu sayısının yüzde 28 artarak 800 bin’i geçtiğinin altını çizen Sayıcı’nın konuşmasından satır başları şöyle:

  • 2018 yılında Türk Hava Yolları, Lviv uçuşları 10’a, Odessa uçuş sıklığını ise haftada 21 uçuşa çıkarmıştır.. Sonuç olarak, bugün havayolu şirketi 6 Ukrayna kentine haftada 70’den fazla uçuş gerçekleştirmektedir: Kiev, Odessa, Kharkov, Lviv, Zaporozhye ve Kherson.
  • Türk Hava Yolları, Ukrayna’ya Airbus A330 geniş gövdeli bir uçakla Kiev’e uçuş yapan tek yabancı havayolu şirketidir ve yolculara özel bir düzeyde hizmet vermeyi mümkün kılmaktadır.
  • Türk Hava Yolları, Airbus A330 uçağında Kiev’e haftada 3 kargo uçağı işletmektedir.
  • Türk Hava Yolları, 2018 yılında hizmet verdiği yolcu sayısının 2017 yılına göre% 28 arttırmıştı. Hizmet verilen yolcu sayısı 800 bini geçmiştir.
  • Kiev uçuşlarında yolcu sayısında % 14, yolcu koltuğu kullanımında ise % 71 oranında artış kaydedilmiştir.
  • Ukrayna’dan transit yolcu sayısı 2017’ye göre% 25, ​​Kiev’den transit yolcu sayısı ise% 14 artmış, en popüler destinasyonlar Uzak Doğu, Asya ve ABD olmuştur.
  • THY kargonun Ukrayna’dan gönderdilen kargo hacmi,% 16, Ukrayna’ya gönderilen kargo hacmi % 23 artmıştır.

“Bugün Türk Hava Yolları, dünyanın en hızlı büyüyen havayollarından biridir. Avrupa, Asya, Afrika ve Kuzey ve Güney Amerika’yı birleştiren havayolu şirketinin İstanbul’daki benzersiz coğrafi konumu nedeniyle, Türk Hava Yolları dünyadaki ülkeler arasındaki rota ağını genişletmeye devam etmektedir. Ukrayna’daki varlığımızı da genişletmeye devam edeceğiz ”

THY’nin önümüzdeki dünyada ve Ukrayna planları

  • Bu yıl, rota ızgarasına aşağıdaki yollar eklenecektir: Uşak (Türkiye), Bali (Endonezya), Marakeş (Fas), Sharjah (BAE), Luksor (Mısır), Rovaniemi (Finlandiya), Mexico City ve Cancun (Meksika), Newark (ABD), Palermo (İtalya) ve ayrıca Sudan Limanı.
  • Önümüzdeki birkaç yıl içinde, şirketin filosu yeni geniş gövdeli uçaklarla doldurulacak. İlk Boeing 787-9 Dreamliner partisi Haziran 2019’da teslim edilecek ve Airbus A350-900’ün ilk teslimatı 2020 olarak gerçekleşecek. Şu anda, 333 uçağın (312 yolcu ve 21 kargo) 339 uçağının bulunduğu havayolu filosu, ortalama 8.2 yaşında olan dünyanın en genç filolarından biridir.
  • 15 Şubat 2019’dan itibaren İstanbul ile Kiev arasındaki rotaya üç ek uçuş daha eklenecek. Böylece, Türk Hava Yolları’nın Kiev’e toplam uçuş sayısı haftada 24 olacak.
  • 6 Nisan’dan itibaren Türk Hava Yolları doğrudan Bodrum-Kiev uçuşu başlatılacaktır. Uçuşlar cumartesi günleri haftada bir kez Airbus A320 tipi uçakla gerçekleştirilecektir. (Ukrturk)