web analytics

18 Nisan 2024, Perşembe

5. Van ‘Shopping Fest’ başladı

5. Van ‘Shopping Fest’ başladı

Van Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Shopping Fest’ Alışveriş Festivali renkli görüntülerle start aldı.

Kent ekonomisine katkı sunmak ve ülkelerindeki 13 günlük nevruz tatili için kente gelen İranlı turistleri ağırlamak amacıyla bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Shopping Fest’ Alışveriş Festivali kortej yürüyüşü ile başladı. Sokak gösterileri, halk oyunları ve eğlenceli etkinlikler eşliğinde devam eden yürüyüş, etkinlik alanına kadar sürdü.

Etkinlik alanında festivalin açılış konuşmasını yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, festivalin Van için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade ederek, kente gelecek turistlere iyi bir ev sahipliği yapılması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde festivalin tanıtım toplantısının yapıldığını hatırlatan Vali Bilmez, “Bugün fiilen festivalimiz başladı. Özellikle komşumuz İran başta olmak üzere, ülkemizin birçok kentinden festival süresi boyunca ciddi anlamda bir misafir sayısı beklemekteyiz. Bugün ülkemizde nadir iller bu tür alışveriş festivalleri düzenlemektedir. Van Valiliğimizin yanı sıra, Büyükşehir Belediyemizle birlikte 5 kuruluşumuz bu festivale katkı sağlamaktadır. Tüm STK’larımız, meslek odalarımızın da desteklerini bekliyoruz. 5.sini düzenlediğimiz festivalimizin geleneksel hale gelmesi çok ciddi bir iştir. Bugünlere gelmesine katkı sağlayan, emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu festivallerin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Festivallerimiz, hem esnaflarımızın, tüccarımızın, her kesimin yüzünü güldürüyor, hem de gelen turistler sayesinde ilimizin tarihini, turizm potansiyelini yurt içinde ve yurt dışında tanıtma imkânı buluyoruz” dedi.

Alışveriş festivalinin, kent prestijine ciddi anlamda katkı sağlayacağına inandıklarını vurgulayan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bilmez, şunları kaydetti.

“Tüm esnaflarımızın ve halkımızın bu festivale ciddi katkı sağlaması gerekiyor. İlimizde bulunan tüm yerli ve yabancı turistin bizim misafirimiz olduğunu, onlara jestler yapmamız gerektiğini, hatta çaya, kahveye davet edip, yakından ilgilenmemiz gerektiğine inanıyorum. Van, bu festivalin kendisine ne kattığının çok iyi farkındadır. Her geçen gün de destek artarak devam etmektedir. 15 gün boyunca burada birçok etkinliğimiz olacak. İlimize gelen turistleri en güzel şekilde ağırlayarak, hoş bir zaman geçirmelerine katkı sunacağız. Bu güzelliğe tüm Vanlı kardeşlerimin katkı sunmasını bekliyoruz. Festivalin esnafımız, tüccarımız, ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum.”

15 gün boyunca devam edecek olan festival de halk oyunları, keman gösterisi, basketbol, paten, bisiklet ve sahne sanatçılarının gösterileri yer alacak.