web analytics

Almanya’dan “Türkiye’ye tatile gidin, Türkiye turizm cenneti” çağrısı

Almanya’dan “Türkiye’ye tatile gidin, Türkiye turizm cenneti” çağrısı

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung (F.A.Z) gazetesi, ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’nın açıldığı gün özel bir Türkiye yayını ile Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtarak Alman seyahatseverleri Türkiye’ye davet etti.

Toplam 16 sayfalık yayında Almanya’nın en büyük tur operatörlerinden olan ve Türkiye’ye en fazla turist getiren FTI’ın CEO’su Dietmar Gunz da söyleşi ile yer aldı. Gunz, Türk turizmine övgüler düzerken, Türkiye’ye yatırım yapmaya devam edeceklerini de vurguladı.

Gunz Türkiye’ye gelen yabancı turist her yıl artmaya devam edeceğini belirterek Türk mutfağı, golf ve spor turizmi, SPA kalitesi, yılın geneline yayılan tatil olanağı sunmasının bu artışın başlıca nedenleri arasında olduğunu dile getirdi.

“Türkiye’deki yeni destinasyonlar da bu büyümeyi destekleyecek. Türkiye, çok az vize ve seyahat kısıtlaması olan güvenli bir ülke. Türkiye bizim sadece en önemli pazarımız değil aynı zamanda küresel büyüme hedeflerimiz için en önemli ülke. Üç bin kişilik ekibimizle Türkiye’nin her yerinde varız. Bu yıl da Türkiye’ye yatırım yapmaya ve Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

F.A.Z gazetesi ITB Fuarı’nda da özel olarak dağıtıldı. Yayınlarda İstanbul’un en özel köşelerinden, Anadolu’nun nadide şehri Eskişehir’in Odunpazarı’na, sağlık turizmi ile öne çıkan Ankara- Atakule’den, Marmaris’in, Fethiye’nin, Bodrum’un denizine ve Alman turistlerin gözdesi turizm cenneti Antalya’nın tatil olanaklarına kadar Türkiye’nin turistik, tarihi ve kültürel değerleri Alman gazetecilerin kaleminden okuyucu ile buluştu.