web analytics

24 Nisan 2024, Çarşamba

Ator’a göre 2019’da Rusların tercihi

Ator’a göre 2019’da Rusların tercihi

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Rusların 2019 yılında en fazla tercih edeceği iki ülkenin Rusya ve Türkiye olmasını beklediklerini açıkladı.

Rusya’da faaliyet gösteren en büyük tur firmalarıyla görüşen ATOR yetkilileri, 2019 sezonunda en fazla tercih edilmesi beklenen destinasyonları araştırdı. Buna göre 2019 yılındaki tüm tur satışlarının yüzde 70-80’i Rusya ve Türkiye destinasyolnarına yapılacak.

Moskova’da bir tur firmasının genel müdürü Aleksan Mkrtçyan, “Bu sezon Rusya ve Türkiye’ye tur paketlerinin iyi satıldığını ve talebin arttığını görüyoruz.” dedi. Bulgaristan, İspanya ve İtalya gibi avrupa ülkelerine ise satışların çok iç açıcı olmadığını söyleyen uzman, Yunanistan’a olan talebin ise geçen yılki seviyesini koruduğunu ifade etti.

Bir diğer tur firması yöneticisi olan Raşad Mamedov da Mkrtçyan ile aynı görüşte. Erken rezervasyonlara bakılırsa satışların yüzde 45-50’sinin Türkiye’ye yapıldığını belirten Mamedov, yüzde 25-30 oranında ise Rusya içi satışlar olduğunu belirtti. Yani Mamedov’un sözlerine göre bu sezon yalnızca Rusya ve Türkiye’de tatil yapmak isteyenlerin oranı tüm tatilcilerin yüzde 70-80’ini oluşturacak.

Şimdilik yüzde 10’luk bir kesim ise Yunanistan ve Kıbrıs’ı tercih ediyor. Geriye kalan yüzde 20 diğer destinasyonlardan oluşuyor.

Uzmanlar bu sezon en fazla turistin Türkiye’ye gitmesini ve taleplerde yoğun bir artış yaşanmasını bekliyor. Türkiye’yi örnek olan Tunus ise ikinci sırada yer alabilir. (Haberrus)