web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

Bakan bu kez Bodrum’u inceledi

Bakan bu kez Bodrum’u inceledi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum temasları kapsamında Bodrum Kalesi’nin restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Ersoy, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum Kalesi’ndeki sahne bölümünün 1 Haziran’dan önce yerine monte edileceğini ve kalenin yeniden eski canlılığına kavuşacağını vurgulayarak “Güzel Sanatlar ve Opera bölümlerine, bu yaz bu sahnenin açılması sebebiyle, ilave turneleri buraya kaydırmaları talimatını verdim. Bu yaz kale içi özellikle Bakanlığımızın da desteklediği çok yoğun bir aktivite alanı haline gelecek. Kale içi ve Bodrum merkezinin canlanması için çok faydalı olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Söz verdikleri gibi Bodrum Kalesi’nin birinci etabını 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü’ne yetiştireceklerini anlatan Bakan Ersoy, “Birinci etaplık yüzde 60’lık kısmını, 15-18 Mayıs arası açacağız.” ifadesini kullandı.

Bakan Ersoy, Bodrum Kalesi’nin kruvaziyer destinasyonları arasında olduğunu belirterek, kalenin, kruvaziyerle gelen turistlerin ziyaretine de açılacağını dile getirdi.

Hızlandırılmış projelere devam edeceklerini anlatan Bakan Ersoy, “Kalan ikinci etabı da 18 Mayıs 2020’ye kesinlikle yetiştireceğiz. Finansal desteği hızlandırıyoruz. Bodrum’da kapsamlı bir müzeye ihtiyacımız var. Başkanımız bize bir yer gösterdiği zaman, Bodrum içine güzel bir su altı müzesi de yapacağız.” dedi.

Programı kapsamında Muğla’nın Milas ilçesine de giden Bakan Ersoy, arkeoloji tarihi açısından son 100 yılda bulunan en önemli tarihi eserler arasında gösterilen, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne giren 2 bin 400 yıllık mezar odası ve duvar resimlerinin de bulunduğu Uzunyuva Anıt Mezarı Arkeopark Alanı’nı gezdi.