web analytics

Eczacıbaşı turizmcileri tekrar bir araya getirdi

Eczacıbaşı turizmcileri tekrar bir araya getirdi

Eczacıbaşı Profesyonel, turizm sektörü yöneticileri ile bir araya gelerek 2019 yaz sezonunun açılışını yaptı. Bu yıl Antalya’da ikincisi gerçekleşen ‘Sezona Merhaba’ etkinliğinde, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya ve Lufthansa Genel Müdürü Kemal Geçer gibi sektörün önde gelen isimleri turizm sektöründe yaşanan yükselişi değerlendirerek gelecek yıllar için yol haritası çizdi. Katılımcılara yönelik bilgilendirici panellerin düzenlendiği buluşmada, sektörün hijyen kalitesini artırmak için yapılması gerekenler de masaya yatırıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, her iş kolunun ortak paydasının turizm olduğunu ve konaklamadan ulaşıma, tüketimden yapı ürünlerine kadar 54 sektörü beslediğini belirterek, “Turizm tek kalemde, ülkemizin ihracat girdisinin yüzde 20’den fazlasını karşılıyor. Toplam istihdamın yaklaşık yüzde beşini oluşturuyor ve dış ticaret açığının yarısını yine tek başına kapatıyor. Ulusal gelirimizdeki payı ise hemen hemen yüzde 6 seviyesinde” dedi.

Turizm sektöründe yaşanan gelişmelerin Türkiye için olduğu kadar Eczacıbaşı Topluluğu için de önemli olduğuna dikkat çeken Bülent Eczacıbaşı, sözlerine şöyle devam etti: “Endüstriyel temizlik kağıtları geçmişimiz 1990’lı, endüstriyel temizlik kimyasalları çalışmalarımız 2000’li yıllara kadar uzanıyor. Bugün, Yalova, Manisa ve Gebze’de üretim tesislerimiz, yine Gebze’de AR-GE merkezimiz bulunuyor. Eczacıbaşı Profesyonel endüstriyel hijyen alanında 500’e; gıda alanındaki ürünleriyle birlikte müşterilerine 700’e yakın ürün sunuyor. Endüstriyel temizlik ve hijyen alanında küresel rakipleriyle başabaş mücadele edebilecek bir noktaya gelen Eczacıbaşı Profesyonel’in kat etmiş olduğu mesafe ve bugün geldiği nokta hepimize gurur veriyor”.

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen ‘Yatırımcı Gözüyle Türkiye Turizmi’ başlıklı panele, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer katıldı.

Panelde turizm sektörünü değerlendiren Osman Ayık, Türkiye’nin dünya ile rekabetçi olduğu en büyük alanın turizm sektörü olduğunu söyledi. Ayık, “Dünya genelinde turizmin büyümesi ortalama yüzde 7 civarında gerçekleşiyor. Türkiye, 2018 yılında yüzde 22 oranında büyüyerek dünya ortalamasının 3 misli yol kat etti. 2019 yılı da eski günlere yaklaştığımız başarılı bir yıl olacak”dedi.

Ayık, bundan sonraki turizm planlamasında sürdürülebilirliğin en önemli prensip olması gerektiğini aktararak Türkiye’deki yatay trafiğin artırılmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Panelde yer alan diğer konuşmacı Firuz Bağlıkaya da turisti segmente etmenin doğru olmadığını belirterek her turiste hizmet vermenin önemini vurguladı. Bugün hali hazırda Türkiye’ye 40 milyon turistin geldiğini belirten Bağlıkaya, 2019’da 50 milyon turist sayısının yakalanabileceğini söyledi.