web analytics

Erken rezervasyon uyarısı

Erken rezervasyon uyarısı

Ticaret Bakanlığı paket tur ve otel konaklamalarında erken rezervasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada “Seyahat acentalarının yazaylarında gerçekleştirilecek olan paket tur ve otel konaklamalarına yönelik erken rezervasyonları hedefleyen birtakım reklam ve tanıtım faaliyetleri yapıldığının görüldüğü belirtilen açıklamada, Turizm sektöründe faaliyet gösteren kuruluşlarca başlatılan kampanyalarla birlikte son dönemlerde tüketicilerimizin paket tur ve otel konaklama sözleşmelerinde erken rezervasyonlu tatil seçeneklerini tercih ettikleri dikkati çekmektedir.

Bu tercihlerin başlıca nedenleri; tüketicilere sağlanan indirimli fiyat ve daha çok taksitlendirilebilmeye bağlı ekonomik avantajlar ile önceden yapılan rezervasyonlar sayesinde geleceğe dönük tatillerini planlayabilme imkanlarının sağlanması olarak sayılmaktadır. Erken rezervasyon avantajlarından faydalanmak isteyen tüketicilerimizin mağduriyet yaşamamaları Bakanlığımızın öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. Bu noktada, erken rezervasyon ile paket tur ve otel konaklama sözleşmesi satın alacak tüketicilerimizin aşağıda yer verilen hususlara dikkat etmesi önem arz etmektedir.

Tüketicilerimiz tarafından satın alma kararı öncesinde tercih edilen seyahat acentası veya turizm tesisinin ilgili kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde kayıtlı olup olmadığı sorgulanmalıdır. Bu kapsamda tüketiciler, seyahat acentalarının ve turizm tesislerinin belgeli olup olmadığını, turizm tesislerin kaç yıldız sahibi olduğunu www.kulturturizm.gov.tr ve www.tursab.org.tr adreslerinden sorgulayabilmektedir”.