web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

ITB Berlin’de Türkiye tanıtımı

ITB Berlin’de Türkiye tanıtımı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin tanıtımı için yürüttüğü faliyetler çerçevesinde ITB Berlin’de 3.2 numaralı holde 2004 metrekarelik stantta turizm profesyonelleri ve ziyaretçilerle bir araya geliyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bugün CityCube Berlin kongre merkezinde yaptığı toplantı da 2019 yılında Türk turizmi hakkında bilgiler verdi.

2018 yılında 46 milyon ziyaretçi sayısıyla uluslararası turizm pazarında en çok tercih edilen ülkeler arasında gelen ülkemizin, Alman turistlerce de yurtdışı tatillerinde en çok tercih ettiği 3. ülke konumunda. 2018 yılında %25.88 artışla 4.512.360 Alman ülkemizi ziyaret etti.

2018’de Alman pazarında %25.88’lik bir büyüme kaydeden Türkiye, 2019 yılının erken rezervasyonlarında da %100’ün üzerinde artış yakaladığını söyleyen Ersoy, Alman turistlerin 2018’deki Türkiye tatillerinde Antalya ve İstanbul’dan sonra sırasıyla en çok Ege kıyıları ve Kapadokya bölgesini tercih ettiğini söyledi.

ITB Turizm fuarında Türkiye standında bu sene iki özel sunum gerçekleşiyor. Bunlardan ilki Türk Gastronomisi sunumu. Anadolu topraklarında binlerce yıllık tarih ve kültür birikimiyle şekillenen günümüz mutfağı fuar boyunca sadece bu topraklarda bulunabilen olağanüstü çeşitliliği yansıtılacak.

Ayrıca “Göbeklitepe Arkeolojik Alanı” özel tanıtımı Göbeklitepe’nin devasa replikalarıyla Türkiye standında tanıtılıyor.