web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

“Rusya’ya Pasaportsuz seyahat zor”

“Rusya’ya Pasaportsuz seyahat zor”

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zakharova, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Rus vatandaşların ülkemize kimlikle gelmesinin önünü açmak için toplantılara başladık” şeklindeki açıklamasına ilişkin olarak, bu uygulamanın bir dizi nedenden dolayı çok zor olduğunu söyledi.

Haftalık basın toplantısında Rusya Dışişleri Sözcüsü Zakharova’ya, Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Rus vatandaşlarının Türkiye’ye kimlikle girişleri hakkındaki açıklaması soruldu.

Rusya Dışişleri Sözcüsü soru karşısında, “Bu fikrin hayata geçirilmesi bir dizi nedenden dolayı çok zor. Bunun zor olması hepsinden önce (Rusların) ülke dışına çıkışlarında kimliklerini kullanmalarının hukuki yönleriyle ilgili” dedi.

Zakharova şöyle devam etti: “Biliyorsunuz ki Rusya yasalarına göre, kimliklerin kullanım yeri sadece Rusya Federasyonu toprakları ile sınırlı. Bunun birkaç istisnası var: Çok yüksek düzeyde bir entegrasyon süreci sonucunda bazı ülkeler ile aramızda bu tip bir uygulama bulunuyor” diye devam eden Zaharova, eski Sovyet cumhuriyetlerinden olan bu ülkelerdeki sınır görevliler. (Sputnik)