web analytics

Termal turizmde hedef 100 bin Rus

Termal turizmde hedef 100 bin Rus

Türkiye’nin termal sağlık turizmini tanıtmaya yönelik gerçekleştirdikleri organizasyonlarla Rusya’da önemli bir farkındalık yarattıklarını belirten Termal Sağlık ve Turizm Derneği (TESTUD) Başkanı Yavuz Yılık, yazılı açıklamasında  “2020 hedefimiz, rehabilitasyon ve termal turizmde kademeli olarak Rusya’dan ülkemize ortalama 100 bin Rus vatandaşı getirmek ve ülkemize 1 milyar dolar döviz kazandırmak” dedi.

Rusların Türkiye’yi sadece deniz, kum ve güneş turizmi olarak bildiklerini dile getiren TESTUD Başkanı Yavuz Yılık, Türkiye’nin sağlık turizmi, şifalı suları, kaliteli tesisleri ve rehabilitasyon merkezleri ile başarılı sağlık uygulamalarını Rusya’da tanıtmaya yönelik yoğun bir çalışma yürüttüklerini balirtti.

Nitelikli turisti ağırlamanın ülkeye fayda getireceğine inandıklarını belirten Yılık, “Ülkemiz sağlık turizminde önemli bir potansiyele sahip. Özellikle Ortadoğu ve Avrupalı hastalar, termal sağlık turizminde ülkemizi tercih ediyor. Ama Türkiye bu pastadan yeterince pay alamıyor. Rus turist, Türkiye’nin sağlık turizmini, şifalı termallerini, başarılı sağlık merkezlerini bilmiyordu maalesef. TESTUD olarak, gerçekleştirdiğimiz tanıtım organizasyonlarıyla Rusya’da önemli bir farkındalık yarattık” açıklamasını da yaptı.

Sağlık turizmi için ülkeye gelen turistlerin ortalama kişi başı 2-3 bin dolar gelir bıraktığını dile getiren Yılık, termal sağlık turizminde hedefleri büyüttüklerini belirtti.

Gerçekleştirdikleri organizasyonlar ve faaliyetlerle Rusya’dan büyük ölçekte olumlu geri dönüşler aldıklarını kaydeden Yılık, “2020 hedefimiz, rehabilitasyon ve termal turizmde kademeli olarak Rusya’dan ülkemize ortalama 100 bin Rus vatandaşı getirmek ve ülkemize 1 milyar dolar döviz kazandırmak. Bu hedef doğrultusunda var gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.