web analytics

18 Nisan 2024, Perşembe

TÜRSAB 53. ITB Berlin Turizm Fuarı’na Katılıyor

TÜRSAB 53. ITB Berlin Turizm Fuarı’na Katılıyor

53. ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı ve Borsası, dün kapılarını açtı. Türkiye’den yoğun katılımın olduğu ITB Berlin Fuarı’nın resmi açılışı, Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier tarafından yapıldı.

Fuara TÜRSAB adına; Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, Başkan Yardımcıları Selçuk Boynueğri, Bedirhan Bayka, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Özden, Ali Bilir, Mehmet Nezih Hacıalioğlu, Bölge Temsil Kurulu Başkanları ve İhtisas Başkanları katıldı.
Her yıl yaklaşık 160 bin ziyaretçinin ilgi gösterdiği, 7 milyar euro iş hacmi oluşturan ve dünya turizminin en büyük buluşma noktası kabul edilen ITB Berlin Fuarı’nda, bu yıl 181 ülkeden 10 bin katılımcı yer aldı. Türkiye’nin ana pazarlarından olan Almanya’da düzenlenen fuara, turizm profesyonellerinin ilgisi büyük oldu. 100’ün üzerinde seyahat acentası, tur operatörü, otel, dernek ve kuruluşun katılım gösterdiği fuarda, TÜRSAB 200 metrekare stant ile yer aldı. TÜRSAB standındaki Truva Atı ve Galata Kulesi modelleri, fuarı ziyaret edenler tarafından büyük ilgi gördü. Fuarın ilgi çeken bir diğer noktası ise Göbeklitepe’nin replikaları oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ITB Berlin Fuarı’na katılarak turizmcilere destek verdi. Bakan Ersoy, Almanya’dan Türkiye’ye olan erken rezervasyon satışlarında yüzde 58’lik bir artış olduğunu söyledi.

ITB Berlin Fuarı’nın Orta Avrupa’daki en büyük fuar olduğunu ifade eden TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya; dünyanın en büyük operatörlerinin burada bulunduğunu dile getirerek, seyahat tercihlerinin belirlendiği, profesyonellerin ve global oyuncuların katıldığı fuarların ülkemiz turizmine çok büyük faydası olduğunu belirtti. Almanya’nın Türkiye için çok önemli bir pazar olduğunu vurgulayan Firuz B. Bağlıkaya; “ITB Berlin, 2019 turizm sezonu için büyük önem taşıyor. Turizm sektörü olarak 2019 yılında hedefimiz; 2015 yılı rakamlarının üzerine çıkmak. Erken rezervasyon süreci devam ediyor. Bu yıl Almanya’dan 5 milyonu aşkın turist bekliyoruz” dedi.

TÜRSAB BAŞKANI İLE DRV BAŞKANI İKİLİ GÖRÜŞMEDE BİR ARAYA GELDİ 

TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, fuarda Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Başkanı Nobert Fiebig ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, yeni kurulan ve ilk toplantısını 8 Mart’ta gerçekleştirecek olan Türkiye – Almanya Turizm Komisyonu ele alındı. TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya; “Komisyonun her iki ülkenin turizm sektörü için başarılı çalışmalara imza atacağını umuyoruz” dedi. DRV Başkanı Fiebig ise Almanya’da bu yıl Türkiye’ye yönelik taleplerde büyük artış olduğunu belirtti. DRV Kültür Komitesi, mayıs ayında Çanakkale Troya bölgesine info gezisi yapacak.

Fuarın ilk günü TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, Alman basınına çok sayıda röportaj verdi. 80’i aşkın ülkeden 5 binin üzerinde gazeteci ve 30’un üzerinde ülkeden 450 civarında blogger’ın fuarı takip ettiği belirtiliyor. ITB Berlin Fuarı 10 Mart’a kadar devam edecek.