web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

Wonderland Eurasia Ankara’da açıldı

Wonderland Eurasia Ankara’da açıldı

Wonderland Eurasia (Ankapark), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı. Park, 31 Mart akşamına kadar ücretsiz hizmet verecek. İlk adıyla Ankapark, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük Tema Parkı  olarak gösteriliyor.   1 milyon 300 bin metrekarelik alana kurulu parkı ilk yıl 5 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret etmesi bekleniyor.

Asya ve Avrupa’nın sentezi olarak kurgulanan, tematik alanlarıyla Taş Devri’nden günümüze pek çok farklı konsepti bünyesinde barındıran Tema Park, nostalji yolculuğuna çıkaracağı ziyaretçilerine 2 milyondan fazla bitki ve araç türünden oluşan botanik çeşitliliği ile de en çevreci park olarak ev sahipliği yapacak.

Ailelerin çocuklarıyla birlikte eğlenebilmesi için her türlü yer aldığı ayrıntının düşünüldüğü Wonderland Eurasia’da, 2 bin 117 eğlence ünitesi bulunuyor.

Dünya’nın en fazla burguya sahip ve 35 metre yüksekliğe kadar çıkan 14 Roller Coaster’ı ile dünyanın da dikkatini çekecek olan Tema Park’ta engelli vatandaşlar için de hem giriş turnikeleri hem de gezi alanları dizayn edildi.

Parkın giriş ücretleri, çocuk ve yetişkin için 1 günlük kişi başı 25 lira, 4 kişilik aile için de 80 lira olarak belirlendi.