web analytics

Yaşam kalitesinde İstanbul 231 şehir arasında 130.

Yaşam kalitesinde İstanbul 231 şehir arasında 130.

Global piyasaların lider insan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer’ın beş kıtada 231 şehri kapsayan küresel araştırması ‘Yaşam Kalitesi Araştırması’ sonuçları açıklandı. Bu sene dünyanın yaşam kalitesi en yüksek şehri yine Viyana oldu. Sıralamada Zürih ikinci, Auckland, Münih ve Vancouver üçüncü sırada yer alırken, İstanbul 130’uncu sırada kendine yer buldu. İstanbul, bu sene en çok yükseliş gösteren şehirler arasında üçüncü sırada yer alıyor.

Mercer’ın araştırmaya bu sene ilk kez eklediği kişisel güvenlik sıralamasına göre, dünyanın en güvenli şehri Lüksemburg olurken onu Helsinki, Basel, Bern ve Zürih kentleri takip ediyor.

Tüm dünyada 44’ten fazla ülkedeki 23 bin çalışanı ile 130’dan fazla ülkede faaliyet gösteren ve şirketlerin değişen işgüçlerinin sağlık, varlık ve kariyer alanlarındaki ihtiyaçlarını yönetmeleri için teknoloji odaklı çözümler sunan ve danışmanlık veren Mercer’ın her yıl merakla beklenen ‘Yaşam Kalitesi Araştırması’ sonuçlandı. 231 şehri kapsayan ‘Yaşam Kalitesi Araştırması’ 10 ayrı kategori arasında gruplanan 39 faktöre dayandırılarak analiz ediliyor.

Mercer’ın ‘Yaşam Kalitesi Araştırması’, dünyada bu alandaki en kapsamlı çalışmalarından biri olarak çokuluslu şirketlerin ve diğer kuruluşların çalışanlarını başka ülkelerde görevlendirirken adil ücretlendirmesini sağlamak amacıyla her yıl gerçekleştiriliyor.

Araştırmaya göre; küresel ekonomik iklimde ticaret gerginliklerinin ve popülist dip dalgaların hakimiyeti sürüyor. Para politikalarının sıkılaşması ve piyasalarda beklenen çalkantılar gibi endişeler de eklendiğinde uluslararası şirketler, diğer ülkelerdeki operasyonlarını yoluna koyma konusunda baskıyı her zamankinden daha fazla hissediyor.