web analytics

Bakan Bodrum’u önemsiyor

Bakan Bodrum’u önemsiyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Bodrum  ziyaretinde eşlik eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, kendisinekonutların büyümesini yavaşlatıp, daha çok turizm tesislerine ağırlık vermek istedikleri konusunda hem fikir olduklarını ifade etti.

Bakan Ersoy Bodrum Kalesindeki çalışmaları yerinde inceledi. Turizme yönelik projelerini Bakan Ersoy’a aktaran Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, özellikle kaçak yapılaşma ve çarşıdaki düzenlemelerle ilgili bilgiler verdi.

Bakan Ersoy, Bodrum Kalesindeki incelemeleri sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Biliyorsunuz 18 Mayıs’ta Bodrum Kalesini açma hedefimiz var. Bu yüzden tekrar denetim için geldik. 18 Mayıs’ta inşallah bir gecikme olmadan Bodrum Kalesinin birinci etabını alacağız. İkinci etap bölümünü de inşallah bir dahaki seneye 18 Mayıs 2020’de hizmete alarak Kalenin tamamının restorasyon çalışmasını tamamlamış olacağız. Bodrum Kale içinin ve çarşı merkezinin eski güzel günlerine dönmesi için Bodrum Kale içerisindeki organizasyonlara önem veriyoruz. Amacımız otellerinde kalan, villalarında kalan misafirlerin, bu vesilelerle şehir merkezine inmesi, şehirdeki esnafa da faydalı olarak turizmin tabana yayılmasını sağlamak. Bununla ilgili ilk çalışmamızı da Bodrum’da başlatmış olduk” diye konuştu.