web analytics

Büyük göç başladı

Büyük göç başladı

Atatürk Havalimanı’nda yer alan THY ve diğer havayolu şirketlerine ait araç ve malzemelerin yüklendiği konteynerler, saat 03.00’te İstanbul Havalimanı’na başlayan ‘büyük göç’ için harekete geçti.

Toplamda 45 saat süreceği öngörülen operasyonda kullanılacak vinç, araç ve konteynerler apronda belirlenen alana getirildi. Konteynerlerin yükleneceği tırlar saat 03.00’te İstanbul Havalimanı’na doğru yola çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri de araçların geçiş güzergahlarında konuşlanarak yoğun güvenlik önlemleri aldı. “Büyük göç” olarak adlandırılan taşınma için Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na toplamda 707 tır seferi ile yaklaşık 47 bin 300 ton ağırlığında malzeme taşınması bekleniyor. Taşınmada görev yapacak personel ile basın mensupları için apronda çadır kuruldu. Basın kuruluşlarının canlı yayın yapmaları için platform hazırlandı.

Bin 800’den fazla personelin görev alacağı taşınmada, THY ile Atatürk Havalimanı’nda bulunan bazı havayolu şirketlerine ait malzeme ve araçlar, tırlarla Basın Ekspres Yolu üzerinden İstanbul Havalimanı’na nakledilecek.