web analytics

“Büyük Göç” bitti

“Büyük Göç” bitti

Istanbul havalimani

Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na “Büyük Göç” olarak adlandırılan tarihi taşınmanın yüzde 97’si tamamlanırken, İstanbul Havalimanı’nda yurt dışı ve yurt içi uçuşlar başladı.   Atatürk Havalimanı dün son uçuşunu gerçekleştirdi. Taşınma operasyonunun ardından seferlerin normale dönmesiyle birlikte İstanbul Havalimanı’ndan ilk tarifeli uçak, TK2154 sefer saysı ile Airbus A321 tipi uçak, 172 yolcusu ve yüzde 96 doluluk oranıyla saat 14.00’te başkente gitmek üzere pistten havalandı. Uçağa binen yolcular ilk uçuşta yer alarak tarihe geçtiklerini kaydetti.

Havacılık sektöründe dünyanın en büyük göçü olarak nitelendirilen 5 Nisan Cuma günü saat 03.00 itibarıyla başlatılan taşınma, 45 saatlik planlamadan daha kısa sürerek 33 saat içerisinde yüzde 96 oranında bitirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan bu sabah 10.00 itibari ile taşınma işleminin yüzde 97’sinin tamamlandığını açıkladı.

Her gün yüzlerce uçağın inip kalktığı Atatürk Havalimanı’nda taşınmanın büyük ölçüde tamamlanmasının ardından sessizlik yaşanıyor.