web analytics

Egeli turizmciler 9 güne sevindi

Egeli turizmciler 9 güne sevindi

kumsalda turist gunesleniyor

Ramazan Bayramı tatilinin Cumhurbaşkanlığı kararıyla dokuz güne çıkarılması turizmcileri sevindirdi. Kararı memnunlukla karşıladıklarını belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, “Dokuz günlük tatil özellikle iç turizmi canlandıracak. Bu karar yüksek sezon öncesi turizm sektörüne moral verdi” dedi.

Cumhurbaşkanlığınca kamu kurum ve kuruluşlarında tüm çalışanların Ramazan Bayramı dolayısıyla 03 Haziran 2019 Pazartesi yarım gün, 07 Haziran 2019 Cuma tam gün idari izinli sayılması kararlaştırıldı. Ramazan Bayramı tatiline ilişkin idari izin yazısı tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderildi.

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Ramazan Bayramı tatilini dokuz güne çıkaran Cumhurbaşkanlığı kararını memnunlukla karşıladıklarını söyledi. “Cumhurbaşkanlığının idari izin kararı sektörün beklediği karardı, teşekkür ediyoruz” diyen İşler, şu görüşleri dile getirdi:

“Ramazan Bayramı tatilini 4,5 günden dokuz güne çıkaran Cumhurbaşkanlığı kararı tüm turizm sektörünü sevindirdi. Bu karar özellikle kamu çalışanlarının tatil planlarını gözden geçirmelerine yol açacak, özellikle iç turizmi canlandıracak. Kararın açıklanmasıyla birlikte şimdiden rezervasyonlar hareketlendi. Ulaşım, konaklama, yiyecek içecekle birlikte tüm yan sektörler bu hareketlilikten payını alacak, bu hareketlilik daralan ekonominin çarklarını yağlayacak.”

TÜROFED Başkan Yardımcısı  ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, “Turizm Haftası’nda alınan dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili kararı yüksek sezon öncesi turizm sektörüne moral verdi” dedi. İşler, Bayram tatiline çıkacak yerli turistin önceki tatillerde olduğu gibi daha çok Ege’yi tercih etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.