web analytics

HESTOUREX 2019 başladı

HESTOUREX 2019 başladı

HESTOUREX 2019 Fuarı Spor Turizmi temasıyla kapılarını ziyaretçilerine açtı. Vali Karaloğlu Antalya turizmini on iki aya yaymak için spor turizminin çok önemli olduğunu vurguladı.

Antalya’nın spor turizminde fena bir noktada olmadığını belirten Vali Münir Karaloğlu “Hem turizm tesislerimizin içerisinde hem de bağımsız olarak çok önemli spor tesislerimiz var ve Antalya uluslararası çok önemli spor organizasyonlarını başarıyla yürüten bir kent.
Runatolia maratonumuz var. Bu sene  bu maratonda yediden yetmişe on bin kişi koştu  Antalya Türkiye’nin en önemli golf sahalarının olduğu, golf sporunun önemli olduğu bir şehir. Türkiye’nin en güçlü golf markası olan Turkısh Airlines Open golf turnuvasına ev sahipliği yapıyoruz. Çok başarılı bir marka. Yine Turkish Airlines sponsorluğunda Antalya Açık Tenis Turnuvasının bu sene 3.sünü yapacağız. Kemer ilçemizde Sea To Sky motor yarışlarımız var. Her sene dünyanın dört bir tarafında motorcuların katıldığı, sahilden başlayarak Tahtalı Dağı’na tırmandığı önemli bir yarışımız. Yine extrem sporlarında Ironman 70.3 triathlon yarışları bu sene Alanya’da gerçekleştirilen Ocean Man açık deniz yüzme yarışları ve bunlara benzer çok sayıda uluslararası organizasyonumuz var” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Spor Federasyonları ile Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesiyle de düzenlenen bir çok ulusal ve uluslarası organizasyona Antalya’da ev sahipliği yaptıklarını vurgulayan Vali Münir Karaloğlu “Sadece bu hafta sonu Antalya’daki spor organizasyonlarına 3500 sporcu katılacak. Bu bile Antalya’daki spor aktiviteleri ve spor turizminin büyüklüğünü gösteriyor. Bizim amacımız hem sağlık, hem spor, hem de alternatif sporları geliştirerek Antalya’daki turizm sezonunu uzatmak, sezonu 12 aya yaymak. Bütün hedefimiz bu” dedi.

Antalya’da turizm sezonunun mayıs ayında başlayıp ekim sonunda bittiğini aktaran Vali Karaloğlu Turizmi 12 aya yayabildikleri takdirde geçen yıl 14 milyon olan yabancı turist sayısını 2023 hedefi olan 25 Milyona çok rahat bir şekilde çıkarabileceklerini belirtti.

Hestourex’in turizmi 12 aya yaymak ve çeşitlendirmek için önemli olduğuna değinen Vali Karaloğlu fuarın hazırlanmasında meği geçenlere tşekkür ederek turizm temsilcilerinin bu ve benzeri etkinlikleri daha çok sahiplenmelerini arzu ettiğini dile getirdi.

4-7 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek Fuarda bir çok spor ve turizm paneli binlerce ikili görüşme gerçekleşecek. Fuarın 20 Milyar Liradan ekonomik işbirliğine vesile olması bekleniyor.