web analytics

Turizm Yatırımcıları Derneği WTTC’e üyeliğine kabul edildi

Turizm Yatırımcıları Derneği  WTTC’e üyeliğine kabul edildi

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği TTYD, yurtdışı temsil kabiliyetinin geliştirilmesi yönünde en önemli hedeflerinden birini gerçekleştirerek dünyanın turizm ve seyahat sektöründeki en büyük özel sektör şirketlerinin üye olarak barındıran “World Travel and Tourism Council” (WTTC) adlı kuruluşun üyeliğine kabul edildi.

Küresel otel gruplarından havayolları, finans kurumları ve havaalanlarına kadar farklı sektörlerden büyük ölçekli şirketlerin üye kabul edildiği WTTC’de TTYD ilk defa sektörel temsil kuruluşu kategorisinden üye olarak bir ilki gerçekleştirdi.

TTYD’nin üyeliğe kabul edildiği ve 2-4 Nisan 2019 tarihlerinde yapılan Sevilla Zirvesi’nde ABD eski Başkanı Barack OBAMA da onur konuşmacısı olarak bir konuşma yaptı. Barack Obama’nın yanısıra İspanya Başbakanı Pedro SANCHEZ, BM Dünya Trizm Örgütü Genel Sekreteri Zurab POLOLİKASVILI ve Mısır Turizm Bakanı da zirve konuşmacıları arasında yer aldı.

wttc obama

Zirvede kesintisiz seyahat, turist deneyimleri, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği, destinasyonların korunması gibi konularda paneller gerçekleşti.

WTTC’nin Türkiye’den THY, Özaltın Grup, OTI Holding, ZAFER Turizm Grubu ve Martı Grubu olmak üzere 5 üyesi var ve bu şirketlerin THY hariç tamamı TTYD üyesi bulunuyor.

WTTC’nin başkanlığını halihazırda Hilton CEO’su Christopher NASSETTA, Genel Direktörlüğü’nü ise Meksika Turizm Eski Bakanı Gloria Guevera MANZO yürütüyor.