web analytics

Türk Kültür ve Turizm Yılı Bolşoy Tiyatrosu’nda başladı

Türk Kültür ve Turizm Yılı Bolşoy Tiyatrosu’nda başladı

Rusya ve Türkiye’nin Kültür ve Turizm Yılı’nın açılış töreni Bolşoy Tiyatrosu’nda gerçekleşti, bu geniş kapsamlı etkinliğe Rusya Kültür Bakanı Vladimir Medinskiy start verdi.

Medinskiy, “Hepinizi Rusya ve Türkiye’nin Kültür Yılı’nın açılış töreninde Bolşoy Tiyatrosu’nda selamlamaktan çok memnunum. Kültür yılı çerçevesinde tüm etkinlikler kültür mirasının popülerleşmesi, ülkelerimizin turizm potansiyelinin gelişimi ve halklarımız arasındaki turizm potansiyelinin gelişimine yönelik. Kültür, turizm, karşılıklı konuşma, tarih, dil ve geleneklerle tanışma sayesinde insanlar birbirlerini daha iyi tanıyorlar, daha iyi duymaya ve anlamaya başlıyorlar. Bu devletlerimiz arasındaki ilişkileri olumlu etkiliyor” ifadelerini kullandı. Bolşoy’daki resmi açılışa Putin ile birlikte katılımı bekleniyordu. İki başkanın,  Bolşoy Tiyatrosu’ndaki  törende birer konuşma yapacakları açıklanmıştı. Ancak Kremlin’deki görüşme trafiği uzayınca programdan Bolşoy bölümü çıkarıldı.

Kültür yılı kapsamında iki ülkede çok sayıda etkinliğin düzenlenmesi bekleniyor. Rusya Kültür Bakanlığı Basın Servisi, ana programa sürekli yeni etkinliklerin eklendiğini belirtti.

Bakanlık, “Rusya ve Türkiye’nin Kültür Yılı’nın düzenlenmesinin insani alandaki iki taraflı değişimi teşvik edeceğinden eminiz” ifadesini kullandı.