web analytics

Büyükelçi İngiliz turistler için tatil yörelerinde

Büyükelçi İngiliz turistler için tatil yörelerinde

Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak için Antalya’ya gelen İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, beraberindeki heyetle birlikte Vali Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. Büyükelçi Chilcott, Türkiye’deki güneybatı turunu tamamlamak üzere olduklarını belirtti.

Tur kapsamında valileri, kaymakamları, belediye başkanlarını ve emniyet müdürlerini ziyaret ettiklerini dile getiren Chilcott, bu ziyaretlerde makamlara İngiliz vatandaşların bu bölgelerde yaşayabilecekleri sorunlar konusunda desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini dile getirdi. İngiliz vatandaşların güvenli ve eğlenceli zaman geçirmelerini hedeflediklerini aktaran Chilcott, “İngiliz vatandaşların korunması açısından bize karşı olan açıklık ve işbirliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle bu yıl turizmle ilgili beklentilerimizi işbirliği yaparak ilerletmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Chilcott, “Ziyaretlerimiz sırasında şehir merkezlerinde daha fazla güvenlik kamerası kullanılıyor olmasını fark ettik. Turizmin daha fazla yaşanıldığı yerlerde polis sayısının da arttırıldığını gördük. Terörle mücadele uzmanlarımızdan aldığımız bilgilere göre turist giren bölgelerde güvenliğin çok yoğun bir şekilde sağlandığını öğrendik” değerlendirmesinde bulundu.