web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

“Hedef Galataport 2020, Yenikapıport 2021”

“Hedef Galataport 2020, Yenikapıport 2021”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul’da yeni cruise limanının Yenikapı’da inşa edileceğini belirterek, “Yıl sonuna kadar Ulaştırma Bakanlığımız ihaleye çıkacak. 2019 sonuna kadar ihalesini tamamlayabilirsek 2021 sezonuna yetişebilecek gibi görünüyor” dedi.

Turizm Bakanı Ersoy, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce yeniden inşa edilen Foça Alaca Cami’nin açılışı dolayısıyla bulunduğu Bosna Hersek’te,Galataport’taki liman inşaatının ne zaman sona ereceğine ilişkin soru üzerine , “Yatırımcı firmayla düzenli olarak konuşuyoruz. Mayıs 2020 tarihinde açmayı taahhüt ediyorlar” ifadesini kullandı. Ersoy, Galataport’un üç cruise gemisi alabileceğini, bunun gelecek yıllarda yeterli olmayacağını dile getirdi.

Turizmdeki büyümeyi göz önünde bulundurarak yeni bir liman inşaatına başlamak için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile mutabakata vardıklarını vurgulayan Ersoy, “Yıl sonuna kadar Ulaştırma Bakanlığımız ihaleye çıkacak. Yenikapı civarında olacak. Orası en az 5-6 cruise gemisini aynı anda alabilecek kapasiteye sahip. 2019 sonuna kadar ihalesini tamamlayabilirsek 2021 sezonuna yetişebilecek gibi görünüyor” dedi.