web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

İlk çeyrekte “Ruslar önce Tayland, sonra Türkiye” dedi

İlk çeyrekte “Ruslar önce Tayland, sonra Türkiye” dedi

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), 2019 yılının ilk 3 ayında Rusya vatandaşlarının en fazla ziyaret ettiği ülkeleri açıkladı. Tayland, Türkiye ve Almanya ilk üçte.

Bu yılın ilk 3 ayında yurtdışına seyahat eden Rusların sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 yükselerek 8,4 milyon oldu.

Ruslar toplamda 175 farklı ülkeyi ziyaret etti. En fazla ziyaret edilen ülke açık ara farkla Tayland oldu. Bu ülkeye ocak-mart döneminde 515 bin seyahat düzenlendi. İkinci sıradaki Türkiye’ye ise 361 bin kişi gitti. Almanya ise 340 bin ile üçüncü sırada.

Listenin devamında Birleşik Arap Emirlikleri, İtalya, Vietnam, İspanya, Çek Cmhuriyeti, Fransa ve Hindistan yer alıyor.

Geçen yıla oranla en fazla artışın yaşandığı ülke ise yüzde 47,8 ile Türkiye oldu. Ayrıca Kuba’ya giden Rusların oranı yüzde 43,8, Belçika’ya yüzde 25,7 ve Sri Lanka’ya yüzde 24 arttı. Japonya, İtalya ve Venedik’e gidenlerin sayısıda ortalama yüzde 20 yükseldi.

Ziyaretin azaldığı ülkelerde ise yüzde -8,1 ile Çek Cumhuriyeti, Norveç (yüzde -6,4) ve Avusturya (yüzde -3,9) yer aldı.

Rusların yurtdışı ziyaretlerinin yarısında çoğu eski Sovyetler Birliği ülkeleri ve onların komşularına gerçekleştirildi: Çin, Finlandiya, Litvanya, Letonya, Estonya, Moğolistan ve Polonya. Ancak bu ülkelere yapılan ziyaretlerdeki artış çok olmadı: Yüzde 1,16.(HABERRUS)