web analytics

Kruvaziyer rotaları Kuşadası’na dönüyor

Kruvaziyer rotaları Kuşadası’na dönüyor

Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding bünyesinde yer alan Ege Port Kuşadası evsahipliğinde gerçekleşen Akdeniz Kruvaziyer Limanları Birliği (MedCruise) 54. Genel Kurulu, küresel kruvaziyer endüstrisinin Türkiye buluşmasına sahne oluyor. Katılımcılar arasında Royal Carribbean, Celestyal, MSC, Carnival gibi dünyanın önde gelen kruvaziyer şirketlerinin 14’ünün başkan yardımcısı ve üst düzey yöneticileri de yer alıyor.

MedCruise Başkanı Airam Diaz Pastor, “Genel kurulumuz boyunca Kuşadası, dünya kruvaziyer endüstrisinin başkenti oldu. Kuşadası’nın yer aldığı Doğu Akdeniz’de bu yıl yolcu sayısında yüzde 22, limanlara gemi yanaşmalarında ise yüzde 20 artış bekleniyor. Kuşadası tekrar geri dönüyor. Birçok gemi rotalarını Kuşadası’na çeviriyor” dedi. Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın, “Kruvaziyer sektörü oyuncuları Türkiye’yi çok iyi biliyor. Ancak kruvaziyer sektörünün ülkemizde yükselişe geçtiği dönemde yerinde görmelerini istedik.Kuşadası, Bodrum ve İstanbul’u tanıtma olanağı bulduk” diye konuştu.

Kruvaziyer endüstrisinin dünyada en büyük kuruluşu Akdeniz Kruvaziyer Limanları Birliği’nin (MedCruise) 54. Genel Kurulu, dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding bünyesinde yer alan Ege Port Kuşadası’nın evsahipliğinde gerçekleşiyor. 7 Mayıs Salı günü başlayan genel kurul, 10 Mayıs Cuma günü sona erecek.
Akdeniz ve doğrudan etkileşim içinde olduğu Karadeniz, Kızıldeniz ve Yakın Atlantik’ten 120 kruvaziyer limanını temsil eden MedCruise’un üyeleri arasında kruvaziyer gemi şirketleri, acenteler, turizm birlikleri de yer alıyor. MedCruise 54. Genel Kurulu’na gelen katılımcılar arasında Royal Carribbean, Celestyal, MSC, Carnival gibi dünyanın önde gelen kruvaziyer şirketlerinin 14’ünün başkan yardımcısı ve üst düzey yöneticileri de yer alıyor.