web analytics

“Turist geliri 63 USD’dan 65 USD üzerine çıktı”

“Turist geliri 63 USD’dan 65 USD üzerine çıktı”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ilk 3 aylık verilere göre turist ve gelirlerde artış olduğunu vurgulayarak “Bu sene için koymuş olduğumuz 50 milyon turist, 35 milyar dolardan fazla geliri elde edeceğiz gibi gözüküyor. İlerleyen 3 aylarda bu rakamların daha olumlu gelişeceğini görüyoruz” diye konuştu.

Ersoy, turist başına gelirden ziyade turist başına gecelik gelirin önemli olduğuna işaret ederek bunun artmaya devam ettiği ve 63 dolardan 65 doların üzerine çıktığı bilgisini paylaştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoyİran’dan gelen turist sayısında ülkenin maruz kaldığı ambargodan ötürü düşüş yaşandığını dile getiren Ersoy, buna karşılık Batı’dan gelen turist sayısında ciddi artışlar olduğunu bildirdi. Ersoy, yıl sonuna kadar hedeflerin aşılacağını düşündüğünü söyledi.

Suudi Arabistan’ın, “Türkiye’ye giden vatandaşlarının kaybolduğu” yönünde kara propaganda yaptığının hatırlatılması üzerine Ersoy, bu iddianın doğru olmadığını, bu propagandayla Türkiye’nin turizm gelirlerinin azalmasının amaçlandığını belirtti.

“Çok önemli değil. Sosyal medya diye bir şey var. Sosyal medyada halk gerçekleri görüyor” ifadelerini kullanan Ersoy, Körfez ülkelerinden gelen turist sayısının her ay arttığını vurguladı.

Ersoy, “Biz bunu ay ay, hafta hafta, gün gün gözlemliyoruz. Körfez ülkelerinden geçen seneye oranla ciddi bir sayı alacağız. Pozitif eğilim devam ediyor. Hem Batı’dan hem Körfez ülkelerinden çok fazla yatırımcı geliyor. Açacağımız turizm alanlarına yatırım yapmak, ileriye dönük projeksiyonlarımızı görmek istiyorlar. Yabancıların yatırım iştahının turizm konusunda artıyor olması, Türkiye’nin turizmde geleceğinin pozitif olacağının göstergesi” diye konuştu.

Ersoy, bu tür kara propagandaların önlenmesi için sosyal medyayı etkili şekilde kullandıklarını belirterek “Onların sosyal medyada etkili insanlarını Türkiye’ye davet ediyoruz. Onların ağzından, onların yazdıklarıyla propaganda yapmak istiyoruz. Sonuçta güneş balçıkla sıvanmaz. Benim için rahat” dedi.