web analytics

Yağmurda damı akan yeni havalimanına bu kez rüzgar engeli

Yağmurda damı akan yeni havalimanına bu kez rüzgar engeli

Geçtiğimiz günlerde yağan kısa süreli yağmurda damı akan yeni İstanbul havalimanına şimdide inmeye çalışan uçaklar bir süredir havada tur atıyor veya sıra bekleyerek iniş yapabiliyor. Şiddetli rüzgar yüzünden havalimanına inişlerin pas geçildiği belirtilirken, uçakların yakınlardaki bazı havaalanlarına yönlendirililiyor. Karadeniz’den esen sert rüzgarlara karşı korunmasız olduğuna ilişkin olarak yeni havalimanı için daha önce de birçok uyarı yapılmıştı.

Yeni havalimanının yapıldığı kentin kuzey bölgesinin ‘yılın 107 günü fırtınalı, 65 günü ise yoğun bulutlu’ olduğu ifade edilmiş, buraya havalimanı yapmanın uygun olmadığı dile getirilmişti. Bazı uzmanlar da, ‘uçuş emniyetini tehlikeye düşürebilecek lodos ve ters rüzgarlar yüzünden 3. Havalimanı’nı çok sıkıntılı günlerin beklediği’ konusunda uyarıda bulunmuştu.

İşte önceki gün yolcuların yaşadıkları ve sosyal medyaya yansıyan yorumlar;

  • Havaalanına uygun olmayan coğrafi bölgede ve bu duruma uygun olmayan yapıda olduğu için..İnş.. daha büyük sorunlar çıkmaz.
  • Akılsız başın cezasını, kervanı yolda düzeriz diyenler değil sen ben öderiz. Sadece park pozisyonu için fazladan harcanan yakıtın Thy içn yıllık ekstra maliyeti 300 milyon usd olduğu söylendi varın üstteki turları ayrıca siz düşünün.
  • 300 değil, yıllık 450 Mil. $.
  • Uçuşlar Çorlu, Atatürk ve Sabiha‘ya yönlendirilmiş.

Yani anlaşılan yolcular yeni havaalanı içinde artık ıslanmayacak , çünkü başka havaalanlarına inecek.!!!