web analytics

China Southern İstanbul’a haftada 3 sefere yapacak

China Southern İstanbul’a haftada 3 sefere yapacak

Asya’da 1’nci, dünyada ise 4’ncü sırada bulunan China Southern Airlines (CSA), ara verdiği uçuşlarına birkaç ay önce yeniden başlatarak Pekin-İstanbul arasında haftada üç sefer uçmaya karar verdi. Daha sonra Sichuan Hava Yolları da iki ülke arasında seferler başlattı. Bu aralar Lucky Air’in de Kunming kentinden İstanbul’a uçuş yapması bekleniyor.

CSA yönetimi, Pekin-İstanbul seferlerine ek olarak Wuhan-İstanbul seferlerini de başlattı. 29 Mayıs’ta pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada ü kez düzenlenen yeni rota,İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Çin Halk Cumhuriyetinin İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, China Southern Airlines Pazarlama Komitesi Başkan Vekili Sn.Zhou Junbao ve China Southern Airlines’ın Hubei şubesi Genel Müdür Yardımcısı Sn.Lu Hui’nin katıldığı toplantıda tanıtıldı.

Filosundaki 840 uçakla, geçen yıl 140 milyonu aşan yolcu taşıyan CSA, dünyanın dördüncü büyük havayolu şirketi olarak biliniyor. Şirket, 44 ülke ve bölgede 220 noktaya 750 rotaya; Çin içinde ise 140 şehire bağlantılı uçuş imkanı sunuyor. Çin’den B787 tipi 266 kişilik uçaklarla gerçekleştirilecek karşılıklı seferler haftanın salı çarşamba cumartesi günleri de Çin’den İstanbul’a sefer yapacak.

Toplantıda yapılan sunumda İstanbul-Wuhan seferlerinin vergiler hariç gidiş-dönüş Business Class’ta 2 bin 700 dolar, Ekonomi Sınıfı ise 265  dolar olarak belirlendiği açıklandı. Yurtdışındaki öğrenciler, işçi ve denizcilere ekstra ücretsiz 1 bagaj hakkı tanınacağı belirtiliyor. Toplantının sonunda yapılan çekilişte üç kişi uçak maketi, iki kişi İstanbul-Wuhan Ekonomi Sınıfı bilet ve bir kişi de İstanbul-Wuhan Business Class bileti kazandı.

Çin’in büyük şehirleri arasında bulunan Wuhan, Hubei eyaletine bağlı ticari ve finans merkezlerinden biridir. Dünyanın  3’ncü en büyük Yangtze Nehri ve onun en büyük akarsu kolu olan Han Nehri burada bulunur. Nehrin ayırdığı Wuchang, Hankou, Hanyang Wuhan’ın 3 ilçesidir. Hubei ağırlıklı olarak ‘balık ve pilavın memleti’ olarak biliniyor. Dünyadaki en büyük Hidrogüç projesi olarak bilinen Üç Boğaz Barajı, Taocuların ünlü dağı Wudang Dağı ve Çin’deki en gizemli bölgelerden birini oluşturan Shenlongijia Orman Bölgesi görülmeye değer yerler olarak öne çıkıyor.