web analytics

Putin “emrin olur abi”!

Putin “emrin olur abi”!

Rusya’da İçişleri Bakanlığı mensubu güvenlik görevlilerinin, Türkiye’de tatil yapabilmesine imkan sağlayan karar çıktı.

8 Nisan 2019 günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımıyla Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleştirilen ‘Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin 8’inci toplantısına, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya da katılmıştı.

TÜRSAB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in iş dünyası temsilcilerini dinlediği toplantıda Firuz Bağlıkaya, Rusya ile Türkiye arasındaki turizm hareketini gerçekleştiren seyahat acentalarının yaşadığı sıkıntıların dile getirildiği belirtildi. Söz konusu toplantıda Bağlıkaya, Türkiye’nin, Rusya İçişleri Bakanlığı mensuplarının tatil amaçlı olarak gitmesine izin verilen ülkeler arasında yer almadığını gündeme getirmiş, Rus yetkililerden asker, polis ve güvenlik görevlisi olarak görev yapan kamu görevlilerinin, seyahat kısıtlanmasının kaldırılması yönünde taleplerini iletmişti.

Turizm sektörü temsilcilerinin de dile getirdiği konu başlıklarını dikkatle dinleyen ve notlar alan Rusya Devlet Başkanı Putin, iletilen talepleri inceleyeceğini, mümkünse sorunların çözüme kavuşması için hemen adım atılacağının sözünü vermişti. Toplantıda dile getirilen bu talep, Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından kısa sürede çözüme kavuşturuldu. Rusya İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsyev, yaklaşık 1 milyonu bulan Rusya İçişleri Bakanlığı çalışanı ve diğer kurumlardaki güvenlik görevlilerinin artık Türkiye’de tatil yapabileceği konusundaki kararın imzalandığını kamuoyuna duyurdu. Kolokoltsyev, Türkiye ve Tayland’ı “Rus polis teşkilatı mensuplarının tatil yapmaları yasak olan ülkeler” listesinden çıkardıklarını açıkladı. Rus güvenlik görevlilerinin Türkiye’de tatil engelinin kaldırılmasıyla birlikte 1 milyondan fazla polis için Türkiye’de tatil yapmanın yolu açılmış oldu.

Bu yıl, Rusya’dan beklenen 6 milyon turist sayısının, Rus polislere Türkiye’de tatil yapma izni verilmesiyle daha da yukarıya çıkması bekleniyor.

Kommersant’ta, İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev’in kararı imzaladığı, Türkiye ve Tayland’a artık Rus polislerin tatile gitmelerine izin verildiğini yazdı.

Türkiye ve Tayland’ın da aralarında bulunduğu 116 ülkeye İçişleri mensuplarının ve diğer güvenlik teşkilatı çalışanlarının tatile gitmeleri 2014 yılından beri “tavsiye edilmiyor”du. Bu fiilen “yasak” anlamına geliyordu. Bakan Kolokoltsev’in 12 Haziran’da imzaladığı kararname ile yasağın kaldırıldığı bildiriliyor.

Rusya turizm sektörünün önde gelen sitelerinden Tourdom.ru, yasağı kaldıran kararın orijinalini henüz kimsenin görmediğini ama pek çok kişinin bavulunu toplamaya başladığını yazdı.

Bu durumda Türkiye ve Tayland gibi iki popüler destinasyon için, aileleriyle birlikte 3 milyon yeni potansiyel müşteri ortaya çıktığı vurgulandı.

Rusya’da polis ve diğer güvenlik teşkilatı mensuplarının 13 ülkeye tatile gitmesi “tavsiye ediliyordu”.

Bu ülkeler arasında Azerbaycan’dan Ermenistan ve Kazakistan’a “müttefik” sayılan bazı SSCB ülkeleri ve Abhazya ile Vietnam, Çin, Küba da bulunuyordu.

Listeye Türkiye, Mısır, Tayland, Tunus gibi Rusya halkının gözdesi tatil ülkeleri girmiyordu.

Rusya İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsyev, Türkiye ve Tayland’ı “Rus polis teşkilatı mensuplarının tatil yapmaları yasak olan ülkeler” listesinden çıkardıklarını açıkladı. Rusya İçişleri Bakanlığı çalışanları ve diğer kurumlardaki kamu görevlilerine Türkiye’de tatil engelinin kaldırılmasıyla birlikte 1 milyondan fazla polis için Türkiye’de tatil yapmanın yolu açılmış oldu. Bu yıl, Rusya’dan beklenen 6 milyon turist sayısının Rus polislere Türkiye’de tatil yapma izni verilmesiyle daha da yukarıya çıkması bekleniyor.