web analytics

Yabancı turizmciler İstanbul’a aktı

Yabancı turizmciler İstanbul’a aktı

TÜROB ve THY işbirliğiyle dünyanın dört bir yanından gelen turizmciler İstanbul’da ağırlandı. Bir ay içinde 76 destinasyondan rekor sayıda yabancı seyahat acentesi ve tur operatörlerinin üst düzey yetkilileri İstanbul’u ziyaret etti. Ramazan ayında İstanbul’a gelen yabancı turizmci sayısı bin kişiyi aştı.

Ramazan ayında otellerdeki ve hava ulaşımındaki yavaşlama Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) ve THY işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Ramazan’da İstanbul’ başlıklık tanıtım projesiyle aşıldı. İki kurumun işbirliğiyle dünyanın dört bir yanından gelen turizmciler İstanbul’da ağırlandı. Bir ay içinde 76 destinasyondan rekor sayıda yabancı seyahat acentesi ve tur operatörlerinin üst düzey yetkilileri İstanbul’u ziyaret etti. Ramazan ayında gelen yabancı turizmci sayısı bin kişiyi aştı. Projeyle ilgili bilgi veren TÜROB Başkanı Müberra Eresin, Ramazan ayındaki otel ve uçak müsaitliklerinin değerlendirildiği söz konusu projeyle, İstanbul’da büyük ölçekli bir hareket ve pazar çeşitliliği yakalandığına işaret etti.

Eresin’den üye otellere teşekkür

“Birlikte hareket etmenin ve dayanışmanın sektörel gücünün bir kez daha altının çizen bu dönemde, projeye büyük bir özveriyle destek olan tüm üyelerimizde sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” diyen Eresin, şunları söyledi: “Ramazan ayı turizm sektörü açısından özellikle İstanbul’da yavaşlama görülen bir dönem. Biz de bu dönemi avantaja çevirmek için iş ortağımız THY ile birlikte güzel bir girişimde bulunduk. Davetli destinasyonlar içerisinde mümkün olduğunca pazar çeşitliliği yaratmaya çalıştık. İşlerimizin azaldığı bu dönemi verimli bir şekilde kullanarak, ülkemiz ve şehrimiz tanıtımına önemli bir katkı sağladığımıza inanıyoruz.”

Destek sağlayan TÜROB üyeleri;

Akgün Hotel

All Seasons Hotel

Antik Hotel

Armada Hotel

Büyükşahinler Hotel

BW The President Hotel

Clarion Hotel Golden Horn

Conrad Istanbul Bosphorus

Crowne Plaza İstanbul Old City

Dedeman İstanbul

Dedeman İstanbul Bostancı Hotel

Divan İstanbul

Elite World Business Hotel

Eresin Hotels Topkapı

Eresin Hotels Sultanahmet

Eresin Hotels Taxim & Premier

Feronya Hotel

Grand Hyatt Hotel

Hilton İstanbul Bosphorus

Hilton İstanbul Bomonti

Holiday Inn İstanbul Şişli

Intercontinental İstanbul

Ibis Zeytinburnu

İstanbul Gönen Hotel

İstanbul Royal Hotel

Konak Hotel

Larespark Hotel

Lazzoni Hotel

Le Meridien İstanbul Etiler

Levni Hotel

Lionel Hotel İstanbul

Mosaic Hotel

Novotel

Point Hotel Taksim

Radisson Blu Hotel İstanbul Şişli

Radisson Blu Vadistanbul

Radisson Residences Vadistanbul

Ramada Plaza By Wyndham İstanbul City Center

Ramada Taksim Hotel

Romance Hotel

Sheraton İstanbul Ataköy

Sultania Hotel

Swissotel The Bosphorus

The Marmara Pera

The Marmara Taksim

The Peak Hotel

Titanic Business Golden Horn

Wishmore Hotel

WOW Hotel İstanbul

Yaşmak Sultan Hotel

Ağırlanan famtrip destinasyonları:

Abidjan, Ahwaz, Akabe, Amsterdam, Atina, Barcelona, Basel, Basra, Berlin, Birmingham, Bordo, Bremen, Brüksel, Budapeşte, Cenevre, Cezayir, Dublin, Düseldorf, Edinburgh, Erbil, Frankfurt, Friedrichshafen, Gothenburg, Hamburg, Hannover, Helsinki, Isfahan, Kopenhag, Kibris, Kiev, Konstantin, Köln, Lagos, Leipzig, Lisbon, Londra, Lüksemburg, Lyon, Madrid, Malaga, Mancester, Marakeş, Marsilya, Maskat, Meşhed, Minsk, Münih, Napoli, Necef, Nice, Nurnberg, Odessa, Oran, Oslo, Paris, Porto, Priştine, Riga, Saraybosna, Sofya, Stockholm, Strasbourg, Stutgart, Süleymaniye, Şiraz, Talin, Tebriz, Tel Aviv, Tiflis, Tunus, Uganda, Valensiya, Varşova,Vilnius, Washington, Zürih