web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

Kazdağları’nda siyanürlü altın arama protestoları artıyor

Kazdağları’nda siyanürlü altın arama protestoları artıyor

Türkiye’nin oksijen depolarından Kazdağları’na yapılmak istenilen altın madenini protesto için ünlü isimler de harekete geçti.

Sosyal medyadan ‘Kazdağları hepimzin’ etiketiyle başlatılan ve birçok CHP’li belediye tarafından da desteklenen Kazdağları’nı koruma girişimi büyük ilgi gördü. Çanakkale Belediyesi başta olmak üzere birçok gerçek ve tüzel kişi bölgede nöbet tutmak isteyenlere yardım elini uzattı. Kazdağları’ndaki su havzası olan Atikhisar Barajı’na yakın bölgede siyanürlü altın arama faaliyeti girişimine karşı ‘su nöbeti’ başlatıldı. Ünlü isimlerden Athena grubu solisti Gökhan Özoğuz eylemle ilgili “Bu nasıl bir zihniyettir? Dünyanın en iyi 2. oksijen kalitesine sahip olan Kaz dağlarını nasıl bu hale getirirsiniz ? İzni veren kim ? Kimsiniz siz ? Bu ülke kimsenin malı değildir! BU BİR KATLİAMDIR! Lanet olsun bu Cehalete, Yazıklar olsun bu Vicansızlığa. #KazdağlarıHepimizin” paylaşımı yaptı.

Sevilen komedyen Ata Demirer ise” Kaz dağları maden arama yeri değil. Oksijen alma yeridir! Nimettir! Yaşam pınarıdır! İda‘dır , Sarıkız’dır, Olimpos‘dur! #KazdağlarıHepimizin” ifadelerini kullandı.

Artvin Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Edremit Belediyesi ve Şişli Belediyesi gibi CHP’li belediyeler yaşanan bu doğa katliamına sessiz kalmadı.