web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

Turizm Bölgesel Kalkınmada kilit rol oynuyor

Turizm Bölgesel Kalkınmada kilit rol oynuyor

MÜSİAD Vizyoner Anadolu Buluşmaları 102. Genel İdare Kurulu Toplantısı, “Yeni Turizm Kaynaklarıyla Şehir Ekonomilerinin Geliştirilmesi” başlığı altında Kastamonu Şube ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Toplantıya MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Hazine ve Maliye Bakanı Abdurrahman Kaan, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Vali Vekili Ünal Kılıçarslan, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, İl Özel idaresi Genel Sekreteri Zafer Tahir Karahasan, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Ümmü Gülşen Öztürk, MÜSİAD Yeni Turizm Kaynakları Komite Başkanı Muhammet Ali Özeken, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal ile iş insanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Genel Başkan Abdurrahman Kaan, MÜSİAD’ın bölgesel kalkınmaya büyük katkı sunduğuna dikkat çekti. Kaan, “Anadolu başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında iş insanlarıyla bir araya gelerek, ortak hedeflerimiz için çalışıyoruz. MÜSİAD, bütüncül kalkınmayı sağlayabilmenin önemli koşullarından biri olan bölgesel kalkınmada kilit noktadadır. Bir yandan dünyanın her yerinde faaliyet alanlarımızı genişletiyor, diğer yandan ülkemizde güçlü bir ağ örerek her şehrimize ulaşıyoruz. Genelin yanında yerel sorunları da tespit ederek çözüm önerileri geliştiriyoruz. MÜSİAD, diğer sivil toplum kuruluşlarından farklı olarak bölgesel kalkınmaya büyük katkı sunuyor.” dedi.

Genel Başkan Abdurrahman Kaan’ın ardından kürsüye gelen Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ise yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 2002’den günümüze kadar ortaya konulan performansla önemli yol katettiğini belirtti.

Türkiye’nin 2002’de 3 bin 500 dolarlık seviyeden 10 bin doları, hatta 2013 mayısında 11 bin doları aşan seviyeye ulaşarak güvenini artırdığını belirten Nebati, “Türkiye, istikrar içinde yürüyüşünü sürdürdüğü, enflasyonu tek rakamlı hanelere düşürdüğü, faizin ondan daha düşük olduğu, yeni ekonomik hamlelerin yapıldığı dönemleri yaşadı. O dönemin zirvesinden bugüne kadar geçen 6 yıl zaman içinde maalesef Türkiye üzerine çok büyük operasyonlar yapıldı. Gerek siyasi, gerek yargı, gerek asker içerisinde birtakım çeteler ortaya konulan saldırılarla bunu yaptılar.” diye konuştu.