web analytics

Turizm Karikatürlerinde konu “havaalanı”

Turizm Karikatürlerinde konu “havaalanı”

Anatolia Turizm Akademisi tarafından ER Yatırım’ın ana sponsorluğunda bu yıl 11’incisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na başvurular başladı. Yarışmanın bu yılki teması “Havalimanı” olarak belirlendi. “Gençler” ve “Yetişkinler” olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmaya 31 Aralık 2109 tarihine kadar eser gönderilebilecek.

Anatolia Turizm Akademisi tarafından ER Yatırım’ın ana sponsorluğunda bu yıl 11’incisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na başvurular başladı. Yarışmanın bu yılki teması “Havalimanı” olarak belirlendi. “Gençler” ve “Yetişkinler” olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmaya 31 Aralık 2109 tarihine kadar eser gönderilebilecek. 2009 yılından bu yana her yıl düzenlenen yarışmanın teması önceki yıllarda “Turizmin geleceği”, “Her şey dahil sistemi”, “Turizm ve barış”, “Dünden bugüne tatiller” ve “Tatil anıları” olarak belirlenmişti. Yarışmaya bu yıl Fraport TAV Antalya Havalimanı ve www.turizmgazetesi.com da destek veriyorlar.

Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması “gençler” ve “yetişkinler” olmak üzere iki ayrı kategoride düzenleniyor. Gençler kategorisi 16 ve daha alt yaşlardaki, yetişkinler kategorisi de 17 ve daha üst yaşlardaki karikatür sanatçılarının katılımına açık. Her iki kategoriye her yıl 60-70 farklı ülkeden 600’den fazla karikatür sanatçısı 1300 dolayında karikatür gönderiyor. Eserler “ulusal” ve “uluslararası” olmak üzere iki farklı seçici kurul tarafından değerlendiriliyor. Ulusal jüri İstanbul’da bir araya gelerek finale kalacak eserleri belirlerken, uluslararası jüri de finale kalan eserler arasından dereceye girenleri seçiyor.

Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması her yıl turizmle ilgili bir alt tema belirlenerek düzenleniyor. Yarışmanın bu yılki teması ise “Havalimanı” olarak belirlenmiş. Dünya genelinde ilk kez bir karikatür yarışmasında havalimanlarının tema olarak belirlenmiş olması, bu yılki yarışmanın farklı özelliğini oluşturuyor. Yarışmanın koordinatörlüğünü yürüten ve aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Nazmi Kozak, dünyada turizm teması altında düzenlenen tek yarışma olmasının yanı sıra bu yılın teması olan havalimanlarının da yarışmanın diğer bir özgün yönünü oluşturduğunu söylüyor. Havalimanı temasıyla karikatür sanatçılarının bir havalimanındaki her türlü işi, işlemi ve olayı çizebileceklerini kaydeden Prof. Dr. Kozak, gönderilecek eserlerde havalimanlarının nasıl işlendiğini görmeyi merakla beklediklerini belirtiyor.

Yarışmanın ana sponsoru Er Yatırım’ın Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda her yıl turizmle ilgili yeni bir tema belirlenerek turizmin pek çok alanının önemine dikkatlerin çekilmesinin amaçlandığını söylüyor. Bu bağlamda bu yıl modern turizmin en yaygın ulaşımı olan havayolunun ve havalimanlarının öneminin karikatür sanatçıları gözüyle işlenecek olmasının önemli olduğunu vurguluyor. Çelikkanat, günümüzde turizm hareketlerine katılanların önemli bir bölümünün havayolunu tercih etmesi dolayısıyla havalimanlarının öneminin giderek arttığını, bu yönüyle Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda havalimanı temasının seçilmesinin önemli olduğunu sözlerine ekledi.