web analytics

Kapadokya Museum Hotel Antakya’daki otele dava açtı

Kapadokya Museum Hotel Antakya’daki otele dava açtı

Ülkemizim önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’nın seçkin otelleri arasında yer alan ve Türkiye’nin tek “müze oteli” ünvanına sahip Museum Hotel olarak, son günlerde yaşanan gelişmeler üzerine zorunlu bir açıklama yaptı.

Söz konusu açıklama şöyle;

“2002 yılından bu yana ilmek ilmek örerek büyüttüğümüz ve ülke turizmine ciddi katkılar sağlayan Museum Hotel markasına ait olan isim hakkı kullanımının ihlali neticesinde ortaya çıkmıştır. Museum Hotel, herhangi bir ikinci şubesi olmayan, yalnızca Nevşehir’in Uçhisar bölgesinde konumlanan ve “yaşayan müze” konseptiyle misafirlerini ağırlayan bir işletmedir. Museum Hotel, turizm işletme ve marka tescil belgelerine sahip, Türkiye ve Avrupa’nın müze otel konseptli tek işletmesi konumundadır.

Turizmde kalkınmanın en önemli adımlarından biri de; ülkemize ait özgün ve güçlü markalara sahip olmaktan geçiyor. Museum Hotel ailesi olarak bu bilinçle 15 yılı aşkın süredir özenle attığımız adımlarla dünya genelinde lüks seyahat sektöründe bilinir bir marka konumuna ulaştık. Bu bilinci ülkemizdeki tüm turizm yatırımcılarının da birinci hedef edinmesi çok önemli. Ancak bunun en önemli koşulu; var olan markalardan isim, hizmet, konsept ve kalite açısından farklılaşmaktır. Resmi yollardan yapılan tüm uyarı ve ihtarlara rağmen dünyaca kabul görmüş bir markanın üzerinden pirim yapmak yanlış bir tutum olmakla birlikte ülkemizin turizm atağına da zarar vermektir.

Hukuki ve finansal bir değeri olan markaların korunması, işletmelerin sürdürülebilirliğinde en önemli yapı taşlarındadır. Bu noktada, tescilli marka ismimizin önüne veya ardına “the”, “Antakya” gibi ana markadan hiçbir ayırt ediciliği olmayan ifadelerin eklenmesi marka değerimize ciddi zarar vermektedir. Söz konusu marka ismi kullanım ihlalini yapan şirkete bugüne kadar üç tane ihtarname gönderilmiş ve kendilerinden herhangi bir geri dönüş alınamamıştır. Göndermiş olduğumuz ihtarnamelere herhangi bir dönüş olmaması ve ihlalin devam etmesi üzerine, 19 Temmuz 2019 tarihinde haksız isim kullanımın durdurulması için dava açılmıştır. Bu konuda tüm hukuki haklarımızın sonuna kadar kullanılıcağının kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz.

Saygılarımızla,

Museum Hotel

Ömer Tosun – Yönetim Kurulu Başkanı

Tel: (0384) 219 22 20

E-posta: [email protected]

İletişim Adresi: Tekelli Mah. No.1 Uçhisar 50240 Nevşehir”