web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

Maden arama sırası Gökçeada‘da mı?

Maden arama sırası Gökçeada‘da mı?

Kaz Dağları’ndaki ağaç katliamı ve siyanürle altın madenciliği faaliyetlerinin yürütülmesiyle ilgili tartışmalar sürerken CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün Türkiye genelinde belirlediği 1102 adet maden sahasını ihaleye çıkardığını duyurdu.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan ve “Doğa talanı”nın haritasını Twitter hesabından paylaşan Tanal, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün “156. Grup İlahe Edilecek Sahalar” başlığıyla askıya çıkardığı ihalelik maden sahaları listesine harita üzerinden bakarak tahribatın korkunç boyutlara ulaşacağını tahmin etmenin zor olmadığını söyledi. Tanal, ülke genelinde kazılmadık, girilmedik sahanın, yeşil alanın kalmayacağını sadece Gökçeada yok,  1102 maden sahası ihaleye çıkarıldı. Şile de var. “ diyor

Son maden ihalesine çıkarılan yerler arasında Çanakkale’nin doğası bozulmamış turizm cenneti ilçesi Gökçeada’nın da bulunduğunu belirten Tanal, “Kaz Dağları gibi altın, gümüş ve bakır madeni arama sevdasıyla güzelim Gökçeada’ya da kıyacaklar. Gökçeada için ihale tarihi 17 Eylül yazıyor. İhale bedeli olarak da 238 bin 700 TL belirlenmiş” bilgisini verdi. (Odatv)