web analytics

Turizme saç ekimi katkısı

Turizme saç ekimi katkısı

Türkiye, saç ekimi ve estetik operasyonlardan 1 milyar doların üstünde pay almaya başladı. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Sağlık Komisyonu üyesi Dr. Servet Terziler, operasyon için Türkiye’ye gelenlerin yüzde 70’ini Avrupalıların yüzde 30’unu ise Arapların oluşturduğunu söyledi.

Sağlık turizmi konusunda önemli adımlar atan Türkiye, son yıllarda özellikle saç ekimi ve estetik operasyonlarla da öne çıkmaya başladı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Sağlık Komisyonu üyesi Dr. Servet Terziler, Türkiye’nin saç ekiminde çok önemli bir merkez olduğunu ve son 10 yıldır sağlık turizminde saç ekiminin en başlarda yer aldığını söyledi. Türkiye’nin dünya sağlık pastasından saç ekim ve estetik konusunda 1 milyar doların üstünde bir pay almaya başladığına işaret eden Terziler, gelenlerin çoğunun Avrupalı olduğunu kaydetti.

Terziler, özellikle son 10 yıldır sağlık turizminde saç ekiminin en başlara çıktığını söyledi. Öncelikli olarak geçmiş dönemdeki bağlarımızdan dolayı Körfez ülkelerinden yoğun bir talep oluştuğunu ve bu konuda Türk hekimlerine teveccüh gösterdiklerini anlatan Terziler, “Fakat son 2-3 yıldır Avrupa’dan gelen misafirlerimiz Körfez bölgesinden gelenleri geçti. Oransal olarak bakarsak gelenlerin yüzde 70’ini Avrupalıların, yüzde 30’unu ise Arapların oluşturduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Türkiye’nin dünya sağlık pastasından saç ekim ve estetik konusunda 1 milyar doların üstünde bir pay almaya başladığına işaret eden Terziler, “Dünyadaki toplam sağlık turizmine baktığımız zaman yaklaşık büyüklük 120 milyar dolar. Biz toplam sağlık turizminde yüzde 2-3 civarı bir payla çok aşağıdayız. Bu konuda Hindistan, Amerika ve Almanya başı çekiyor” ifadelerini kullandı.