web analytics

Türkiye tamam, sırada KKTC turizmi var!

Türkiye tamam, sırada KKTC turizmi var!

KKTC’nin dünya turizminden aldığı payı artırması için destek vereceklerini ifade eden Bakan Ersoy, Kıbrıs’ta yabancı turist ziyaretinin kalıcı ve sürdürülebilir bir tanıtım ve ulaşım politikasıyla artırılmasına öncelik verdiklerini söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) günübirlik ziyaret gerçekleştiren Bakan Ersoy, KKTC Millî Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel’i ziyaret etti. Yunus Emre Enstitüsünün Lefkoşa’daki ofisini de ziyaret eden Bakan Ersoy, tarihi Selimiye Camii’nde incelemelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: “Önceliğimiz, yabancı turist ziyaretinin Kıbrıs’ta kalıcı ve sürdürülebilir bir tanıtım ve ulaşım politikasıyla artırılması. Bu konuda da çok deneyimliyiz. Kendi içimizde de bunu geliştirecek bazı birimler kurduk. Bu birimlerin de desteğiyle KKTC’nin dünyadaki turizm potansiyelinin tanıtımı açısından bir dizi hamleyi tamamlayıp 2020 itibarıyla hayata geçirmeyi planlıyoruz.”

Bakan Ersoy: “TİKA ofisini KKTC’ye açmaya karar verdik. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili çalışmayı tamamlayıp, TİKA’nın burada bir ofisle hizmet etmesini sağlayacağız.”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, KKTC’nin yanı sıra Türkiye için de ciddi ve önemli hedefler koyduklarına vurgu yaparak, Türkiye için 2023’e kadar 75 milyon turist ve 65 milyar dolarlık turizm geliri hedeflediklerinin altını çizdi ve KKTC’nin de bu turizm pastasından pay almasını temenni ettiklerini söyledi.