web analytics

24 Nisan 2024, Çarşamba

Rum ailenin mutfak serüveni için seminer

Rum ailenin mutfak serüveni için seminer

20 Eylül Cuma günü Adatepe Taş Mektep’te yapılacak ilk sohbet sonrasında Ida Blue’da kitaptaki yemeklerle eşleşmeli “İstanbullu Rum bir Ailenin Mutfak Serüveni” yemek menüsü de ilk defa bu seminere katılan ve otel misafirlerinin keşfine sunulacak.

Kaz Dağlarının muhteşem doğası, tarihi ve kültür deneyimleri ile Ida Blue’da yaşanacak bu lezzet şöleninin menüsü de bir koleksiyon parçası kadar nadide ve özel bir şekilde hazırlandı. Menünün başlangıç ve ara sıcakları arasında “Tarçınlı Barbunya Fasülyesi”, “Fava”, “Çiğ Pırasa Salatası”, “Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması”, “Sardalye Dolması”, “Tavuklu Muska Börekleri”, “Karnabahar Graten” ve “Dil Kroketi” gibi özel lezzetler bulunuyor. Ana yemeklerde ise “Zerdeçallı NohutYahnisi”, “Etli Ayva” ve “Tereyağlı Beyaz Pilavı ile Stifado” gibi üç nesil boyunca mutfakta pişen yemekleri yer alıyor. “Peynir Helvası” ve “Limonlu Tart” ile taçlanacak yemekte tat anıları ve tatların hikayeleri iç içe geçecek.

Kültürel belleğin bir göstergesi olarak mutfak kültüründen hareketle İstanbullu Rum bir ailenin ve artık yok olmaya yüz tutmuş bir kültürün hikayesinin ardındaki Marianna Yerasimos ve Murat Belge bu seminerde ve yemekte birlikte olacaklar.

Yerel değerlerin sürdürülebilirliği ve geçmişten geleceğe köprü olma felsefesini benimseyen İda Blue, bölgenin yegane hayat okulu Adatepe Taş Mektep’te 20-22 Eylül 2019 tarihleri arasında Murat Belge ve Marianna Yerasimos ile İstanbullu Rum bir Ailenin Mutfak Serüveni’ni konuşacağı sohbetlerine destek oluyor.Marianna Yerasimos’un ailesine ait birbirinden güzel ve özel tarifler arasından oluşturulacak bu kutlama yemek deneyimi ve semineri programı şöyle;

Seminer Programı

20 Eylül Cuma

16.00-19.00 Seminer-Adatepe Taş Mektep

19.00Ida Blue’da kitaptaki yemeklerle eşleşmeli yemek şöleni-Ida Blue

21 Eylül Cumartesi

16.00-19.00 Seminer-Adatepe Taş Mektep

22 Eylül Pazar

11.00-13.30 Seminer-Adatepe Taş Mektep