web analytics

Rus turistler pahalı otellerde daha sık tatil yapmaya başladı

Rus turistler pahalı otellerde daha sık tatil yapmaya başladı

Travelata.ru Türkiye servisi bu yılın yaz sezonunun Rus turistlerin dört ya da beş “yıldız” düzeyinde otel rezervasyonu daha sık yapmaya başladıklarını gösterdiğini belirtti.

Rusya’dan gelen turistler ucuz otellere ilgisini kaybetti. En popüler rezervasyon seçenekleri dört yıldızlı oteller oldu. Rezervasyonların yaklaşık yüzde 35’i bu otellere düştü. Bu geçen yıla göre yüzde 2 oranında daha fazla. İkinci sırada ise en pahalı olan beş yıldızlı oteller yer alıyor. Bir yıl önce, insanların yüzde 23’ü bu seçeneği tercih ediyordu. Şu anda, talep yüzde 4 oranında arttı ve tüm taleplerin yüzde 27’sine ulaştı. Ve sadece üç yıldızlı oteller bu yıl pozisyonlarını kaybetti.

İki yıldızlı oteller, Rusya’dan gelen turistlerin yüzde 4’ü tarafından seçildi. Bu bir yıl öncesine göre bir buçuk kat daha az. Buna ek olarak, turistlerin villalara veya dairelere akışı yüzde 2’ye kadar düşerek neredeyse iki kat azaldı. Aynı zamanda 2019 yaz sezonu için bir tur rezervasyonu yapan yolcuların yaklaşık yüzde 65’i all inclusive veya ultra all inclusive sistemini seçti.(gazetem.ru)