web analytics

20 Nisan 2024, Cumartesi

Thomas Cook mağdurları için A380 geldi

Thomas Cook mağdurları için A380 geldi

Tatil için Muğla’nın bazı ilçelerine gelen İngiliz turistlerin ülkesine dönmesi için İngiliz Sivil Havacılık Kurumu tarafından tahsis edilen 471 koltuk kapasiteli yolcu uçağı, Dalaman’daki 222 Thomas Cook yolcusunu Londra’da Gatwick Havalimanı’na götürmek üzere havalandı.

Tatil için Muğla’nın bazı ilçelerine gelen İngiliz turistlerin ülkelerine dönmesi için İngiliz Sivil Havacılık Kurumu tarafından tahsis edilen 12 uçak Dalaman Havalimanına geldi. Uçaklar arasında, Türkiye’deki ilk ticari uçuşunu gerçekleştiren A380 tipi yolcu uçağı da vardı.

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden İngiliz tur operatörü Thomas Cook’un iflasının açıklanmasının ardından, Muğla’nın bazı ilçelerinde tatillerini yapan İngiliz turistlerin ülkelerine dönmesi için İngiliz Sivil Havacılık Kurumunca görevlendirilen 12 uçak Dalaman Havalimanına geldi.

Milas-Bodrum Havalimanı’nda İngiltere’den gelen yetkililer tarafından gerekli bilgilendirmeler yapılan turistler, daha sonra uçuş işlemlerini gerçekleştirdi.

Pasaport işlemleri tamamlanan turistler, daha sonra Londra Gatwick Havalimanı’na gidecek charter havayolu şirketine ait uçağa yönlendirildi.