web analytics

25 Nisan 2024, Perşembe

THY turizmcileri de isyan ettirdi!

THY turizmcileri de isyan ettirdi!

Yolcularını bir dizi teknik hatalarının yanısıra pazarlama hataları ile de mağdur eden THY bu kez turizm acentalarını da isyan ettirdi.

Kurumsal Acenteler Platformu – KURAP üyesi seyahat acenteleri da THY’nin pazarlama uygulamalarından rahatsız. Son olarak uygulanan promosyondan acentaları haberdar etmeyen THY için KURAP bir açıklama gönderdi. Açıklama şöyle

“Türk Hava Yollarının dün yayınladığı, sadece web sitesi ve mobil uygulamasında geçerli Sonbahar promosyonunu büyük şaşkınlıkla duymuş bulunuyoruz.

Bildiğiniz gibi ekonomi sınıfta % 20 ve business sınıfta % 30 indirim olarak tasarlanmış bu promosyona acenteler dahil edilmemiştir.

Özellikle business yolcuların tamamına yakını seyahat acenteleri ile çalışırken, THY’nin her ortamda iş ortaklarım dediği seyahat acentelerini bu promosyonun dışında tutması nasıl açıklanabilir.

Dünden beri Kurumsal Acenteler Platformu – KURAP üyesi seyahat acentelerimize onlarca rezervasyon iptali gelmektedir.

İş kaybının yanı sıra büyük bir prestij kaybıyla da karşı karşıyayız.

Promosyonun kısa süreli ve kısıtlı koltuk için geçerli olması kesinlikle olayın vehametini azaltmaz.

Bir bilet için dahi olsa yıllarca servis verdiğimiz müşterilerimizin nezdinde güven kaybına uğramaktayız.

Milli Hava Yolumuzun bu yanlışından derhal dönmesini ve bu promosyona yanı sıra gelecekteki tüm promosyonlarına ‘’iş ortağım’’ dediği seyahat acentelerini de dahil etmesini talep ediyoruz.”