web analytics

24 Nisan 2024, Çarşamba

Alman tur operatörleri Mersin’de

Alman tur operatörleri Mersin’de

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Sunexpress ve TURSAB Bölge Temsil Kurulu işbirliğinde Almanya’dan 43 Tur Operatörü Mersin’e geldi. Dört gün boyunca Çukurova’nın tarihi ve turistik yerlerini gezen operatörlere bölge tanıtılıp turizm potansiyeli hakkında bilgi verildi.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol, Almanya’dan gelen 43 Tur Operatörü ile bir araya geldi. Organizasyonun açılış toplantısında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan, operatörlere seslenerek, “Bu organizasyon sayesinde Mersin’i tanıma fırsatı bulacaksınız” dedi. Mersin’de yeni turizm bölgeleri belirlendiğini hatırlatan Kızıltan, “Özellikle batıda tarihi yerlere çok yakın, çok beğeneceğiniz doğal güzelliklere sahibiz. Buralarda yakında önemli yatırımlar başlayacak ama bu yatırımlar Antalya’daki gibi beton yığınları halinde değil, doğayla bütünleşmiş turizm yerleşkeleri olacak” dedi.

Meclis Başkanı Hamit İzol ise toplantının açılışında, Mersin’de turizm çıtasının her geçen gün yükseldiğini vurgulayarak, “Yatak kapasitemiz giderek artıyor. Turizm bölgeleri bitme aşamasında. Havaalanının da bitmesiyle daha büyük yol alacağız. Siz acenteler bizim Almanya’daki temsilcilerimizsiniz. Sizlerle birlikte hareket etmeye hazırız. Mersin temaslarınızda her türlü sorununuzu çözüp taleplerinizi yerine getirmeye hazırız” dedi.