web analytics

booking.com 500 bin TL teminat’la işe devam edebilecek

booking.com 500 bin TL teminat’la işe devam edebilecek

Eski TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’un girişimleriyle açılan davada mahkeme booking.com‘un haksız rekabet oluşturduğuna karar verdi.

İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen dava bugün karara bağlandı. Mahkeme, booking.com’un haksız rekabet oluşturduğunu belirtti. Davalı booking.com sözleşmelerdeki aykırılıkları giderirse ve 500 bin TL teminat öderse ve “en iyi fiyat” ibaresini kaldırırsa booking.com faaliyetine devam edecek.

TÜRSAB eski Başkanı Başaran Ulusoy, mahkeme kararıyla ilgili olarak “Adalet yerini buldu. Müşteriyi yanıltıp haksız rekabet yaratıyorlardı ve devamlı komisyon artırıyorlardı. Biz davamızda haklıydık. Onlar vergi ödemiyor ama biz vergi ödüyoruz. Sürekli komisyon artırıp otelleri baskı altına alıyorlardı, biz oda bulamıyorduk” dedi. Rekabet Kurulu’nun da aynı gerekçelerle daha önceden 2.5 milyon lira ceza verdiğini vurgulayarak, “Gelsinler, şirketlerini kursunlar, eşit şartlarda mücadele etsinler, diyecek bir şeyimiz yok. Booking.com’a karşı olan bir kurum değiliz. Ama bizim arkadaşlarımızın eşit şartlarda çalışabileceği, eşit şart mücadele edebileceği, haksız rekabeti ortadan kaldıran davranışların olması lazım” diye konuştu.